Mark Cavendish (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Mark Cavendish (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)

Cavendish: - Thor, du lyver

Nå er rollene byttet om for Mark Cavendish og Thor Hushovd.

Frem til nå er det Cavendish som kokett har hevdet at han ikke har gått for den grønne trøyen. Det har Hushovd bare ledd av.

Etter torsdagens etappe var det klart av briten nå vil beholde sin grønne drakt. Det beviste han da han gikk for poeng i den første mellomspurten.

- Jeg må spise ordene mine nå, siden jeg sa jeg ikke gikk for den grønne. Men jeg har ombestemt meg. Vi gikk for mellomspurten og forsøkte å ta noen poeng, sier Cavendish til Cycling Weekly.

Columbia droppet å kjøre for seier siden tøffe fjelletapper venter.

Alt om Touren: Nyheter | Resultater | Lag/Ryttere | Sendeskjema | Etappene

Thor Hushovd sa etter målgang at han nå gir opp den grønne trøyen og heller sparer krefter for å vinne i Paris. Det har ikke Cavendish mye tro på.

- Jeg sa jo hele tiden at jeg ikke gikk for den grønne, men nå gjør jeg det. Det er slik det er. Jeg tror ikke han gir opp. Jeg vet han er en fin fyr som vil lage show for fansen og sponsorene. Han gir ikke opp, det er den grønne trøyen, vet du, sier Cavendish.

Les også: Cavendish gikk på sparebluss
Les også: Kurt Asles lagkamerat vant i Vittel
Les også: Hushovds lag erkjenner problemer

Og hvorfor er den grønne trøyen så viktig for spurterne?

- Det er den hellige gral for spurtere. det er følelsesmessig sterkt å bære den. Jeg elsker det. je gkommer aldri til å vinne gul trøye, så dette er det nest største jeg kommer til å oppnå, forklarer sykkelsportens suverent beste spurter.