Thor Hushovd  (Foto: NICOLAS BOUVY/EPA)
Thor Hushovd (Foto: NICOLAS BOUVY/EPA)

Hushovds lag erkjenner problemer

Cervélo klarer ikke å bryte Columbias jerngrep.

Tonnerre/Bergen (TV 2 Sporten): Sportsdirektør i Cervélo, Jean-Paul van Poppel, sier til TV 2 Sporten at alle de andre lagene må kjempe mot en superspurt som har et superlag i ryggen.

- De har et helt lag som kjører kun for Cavendish. Vi har bare fire, sier sportsdirektøren.

De tre som skal hjelpe Thor Hushovd i avslutningene er Hayden Rulston, Brett Lancaster og problembarnet Heinrich Häussler. Laget har ikke klart å danne et eget «tog» i spurtene så langt. Det gjelder også de andre spurtlagene, men Cervélos ryttere sliter med å finne hverandre i feltet.

- De er jo på ulike sider av feltet i spurten. Jeg mistenker at Heinrich Häussler sparer krefter for å gå for egen sjanse i brudd, sier TV 2 Sportens sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Alt om Touren: Nyheter | Resultater | Lag/Ryttere | Sendeskjema | Etappene

Det har vært mange diskusjoner rundt det manglende samarbeidet mellom Hushovd og Häussler. Før Touren har sistnevnte fått beskje dom å hjelpe Hushovd.

- Men han har ikke gjort noe som helst, konkluderer Johan Kaggestad.

Cervélo har innsett at de ikke har lyktes, og hadde torsdag et ekstra langt lagmøte for å diskutere situasjonen. I de to siste etappene har tanken vært at Hushovd skal finne hjulet til Cavendish og angripe derfra. Men heller ikke det har lyktes.