Tror e-post kan oppklare garasjedrapet

Aktiviteten på den drapssiktedes PC stoppet 16 minutter rundt drapstidspunktet. Politiet mener 42-åringen dermed hadde tid til å gjennomføre drapet på Vegard Bjerck i en garasje på Skøyen i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kripos har drevet omfattende etterforskning på PC-en til 42-åringen de siste ukene mens han har sittet i varetekt. Politiet mener Vegard Bjerck ble drept klokka 16.11 i garasjeanlegget på Skøyen 18. desember, etter å ha oppdaget at den siktede 42-åringen ripet opp biler.

– Han har hatt god tid til å gjennomføre drapet i det aktuelle tidsrommet. Det tar under ett minutt å komme seg til garasjeanlegget fra leiligheten. Vi ser også at aktiviteten på PC-en hans var roligere etter drapstidspunktet, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NTB. Hun begjærte 4 nye uker varetekt for 42-åringen i tingretten torsdag.

42-åringens forsvarer, Knut Lindboe, mener politiets nye beviser styrker den siktedes forklaring.

– Dette er ikke noe bevis i hans disfavør. Det er høyst usannsynlig at han i løpet av denne korte tida skal ha klart å gjennomføre drapet. Politiet har ikke lagt fram noen nye beviser i dag, sier han til NTB.

42-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet i juni. Politiet mener det er påfallende at de har funnet et filmmanus om et garasjedrap, skrevet av den siktede. Politiets teori om motivet for drapet er det sosiale fallet den siktede ble utsatt for da han ble tatt på fersk gjerning mens han ripet opp naboenes biler.

Politiadvokat Cecilie Gulnes varslet at dersom 42-åringen løslates, vil kjennelsen bli anket.

– Mye etterforskning gjenstår, og vi mener det er fare for bevisforspillelse. Dette er en høyt prioritert sak hos politiet, sier hun. (©NTB)