TIDLIGERE BARCA HELT: Marc Overmars.  (Foto: GERRY PENNY/EPA)
TIDLIGERE BARCA HELT: Marc Overmars. (Foto: GERRY PENNY/EPA)

Overmars: - Real gjør alt feil

Marc Overmars slakter Real Madrid, hyller Barcelona og vil se en svenske i La Liga.

Marc Overmars spilte i fire sesonger for Barcelona og tror neppe Real Madrid kan være i stand til å utfordre Barca om La Liga-gullet kommende sesong.

- Real Madrid gjør alt på feil måte, sier nederlenderen.

På kort sikt kan Real kanskje vinne titler fordi de har spillerne som kan utgjøre forskjellen. Men i det lange løpet så er de et tapende prosjekt!

Mellom årene 2000 til 2004 var Overmars en del av Barcelonas nederlandske satsning, der blant annet tvillingene Frank og Ronald de Boer, Michael Reiziger og Philip Cocu var sentrale.

Slakter Real Madrid
Overmars spilte over 90 kamper for klubben han kom til fra Arsenal.

Nå har den hurtige nederlenderen lagt fotballskoene på hyllen, og hyller sin tidligere arbeidsgiver.

- Barcelona trenger ikke å være redde for Real Madrid, fordi Barcelona har et lag. Real har mange bra spillere, men jeg tror ikke de vil fungere som et lag, sier Marc Overmars i et intervju med den spanske avisen El Mundo Deportivo, og fortsetter:

- Real Madrid gjør alt feil. De har ingen filosofi. Du kan ikke hente seks nederlendere i én sesong, og så ville selge dem på ett år. På kort sikt kan de kanskje vinne titler fordi de har spillerne som kan utgjøre forskjellen. Men i det lange løpet så er de et tapende prosjekt, mener han.

Flere stjerner er blitt koblet til Barcelona den siste tiden. Blant annet er David Villa og Franck Ribery aktuelle for Katalonias stolthet.

SLAKTER REAL MADRID: Marc Overmars.  (Foto: ERIC BRINKHORST/EPA)
SLAKTER REAL MADRID: Marc Overmars. (Foto: ERIC BRINKHORST/EPA)

Vil se Zlatan i Barcelona
En spiller som Overmars helst vil se i klubben til høsten er den svenske Inter-stjernen Zlatan Ibrahimovic.

- Han har alle kvaliteter en angriper trenger. Han er kraftfull, sterk og hurtig. Han er dessuten veldig god med kroppen vendt mot motstandernes mål og har god balanse, mener Overmars.

Det er imidlertid lite trolig Overmars får ønsket om å se Zlatan i Barcelona i oppfyllelse. Svensken skal ha blitt enig om en ny kontrakt med Inter som sikrer ham 2,5 millioner kroner i uken.