Det var i dette hoppeslottet i Bønnerup Strand i Danmark ulykken skjedde torsdag. (Foto: Synnøve Gjerstad/ TV 2)
Det var i dette hoppeslottet i Bønnerup Strand i Danmark ulykken skjedde torsdag. (Foto: Synnøve Gjerstad/ TV 2)

Norsk femåring nær druknet i dansk hoppeslott

Ble liggende livløs under et tykt skumlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fem år gammel norsk jente holdt på å drukne i et hoppeslott i Bønnerup Strand i Danmark lørdag.

Det hadde blitt sprøytet store mengder skum fra en brannslange ut i hoppeslottet mens det var flere barn til stede. Skummet gjorde hoppeslottet såpeglatt, og barna klarte ikke å komme seg ut på egen hånd.

Den fem år gamle jenta ble liggende under skumlaget, og ble funnet livløs like etter.

– Jeg skulle hjelpe en annen kvinne som hadde sklidd og falt og merket at jeg kom borti noe med foten. Om jeg ikke tilfeldigvis hadde trådt borti henne hadde hun sannsynligvis omkommet, sier Annette Kjeldsen til avisa Jyllands-Posten.

Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på telefon/mms/sms til 02255 eller på e-post 02255@tv2.no

– Kunne verken se eller komme seg ut

Det var noen lokale brannmenn som sprøytet skummet ut i hoppeborgen, i begynnelsen til stor glede for barna. Men etter en stund endret jubelen seg til gråt og fortvilelse.

– Plutselig lå det en halv meter skum i hoppeslottet, og alt var såpeglatt. Barna forsøkte å komme seg ut, men skled og falt slik at de kom under skummet. Til og med barn i ti-tolvårsalderen begynte å gråte fordi de verken kunne se noe eller komme seg ut, sier Kjeldsen.

Kjeldsen tenkte raskt og begynte umiddelbart å hjelpe barna ut.

Livreddende førstehjelp

Foreldrene til den fem år gamle jenta lette febrilsk etter henne da panikken i hoppeslottet begynte å bre seg. Jenta oppholdt seg inne i et hjørne av hoppeslottet da hun skled og falt til bakken, og var derfor vanskelig å finne.

Brannmannskapene til stede ga jenta livreddende førstehjelp. Til alt hell klarte de å gjenopplive henne, og hun ble deretter fraktet til sykehus.

– Jeg synes ikke brannvesenet skal henges ut, for de sprøytet skummet i hoppeslottet i god tro. Men jeg håper man vil tenke seg bedre om i fremtiden, sier Kjeldsen.

– Triste brannmenn

Det var fire frivillige brannmenn fra Fjellerup brannstasjon som var hadde sprøytet skum i hoppeborgen. Brannvesenet stiller gjerne opp på slike steder for å promotere arbeidet og for å gjøre barna glade. De fire brannmennene hadde egentlig tenkt å sprøyte skummet på en gressplen, men i området var det bare asfalt. Derfor valgte de å bruke hoppeslottet.

– Jeg har noen veldig triste brannmenn her. De er veldig lei seg for det som skjedde. Fra nå av vil vi aldri mer sprøyte skum i hoppeslott, sier innsatsleder Jan Recke til bt.dk.

bønnerup-strand_kart_680
bønnerup-strand_kart_680