Blodig juli for soldater i Afghanistan

Juli ligger an til å bli den dødeligste måneden så langt for de utenlandske soldatene i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvveis i måneden har USA og de andre landene med styrker i Afghanistan mistet 46 soldater. Det er et like høyt antall som de månedlige tapstallene i juni og august i fjor. Til nå er det disse sommermånedene som har kostet flest liv blant de utenlandske styrkene.

Amerikanske militære ledere sier de økende tapstallene er forventet fordi president Barack Obamas har trappet opp den militære innsatsen i Afghanistan.

- Det er noe vi regnet med siden vi øker vår innflytelse sør i landet, sier kontreadmiral Greg Smith, som er talsmann både for USAs og NATOs styrker i landet.

Den amerikanske regjeringen håper å lykkes i Afghanistan med strategier som tidligere har bidratt til mindre vold i Irak. Noen av framstøtene dreier seg om å lokke tidligere fiender til å skifte side og ta avstand fra ekstremistene i al-Qaida.

USAs utenriksminister Hillary Clinton holdt onsdag en tale hvor hun rakte ut en hånd til Taliban. Håpet er å skille pragmatiske geriljamedlemmer fra de mest ytterliggående delene av bevegelsen. (©NTB)