Illustrasjonsbilde  (Foto: Bjørnflaten, Thomas/SCANPIX)
Illustrasjonsbilde (Foto: Bjørnflaten, Thomas/SCANPIX)

Betalte 23 kvadrillioner dollar for en pakke røyk

Og nei, det var ikke nye skrekkavgifter på sigaretter som var årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For selvsagt var den en uforklarlig tabbe som som gjorde at Josh Muszynski plutselig hadde en gjeld større enn nasjonalgjelden.

17-sifret pris

Da New Hampshire-mannen nylig kjøpte en pakke sigaretter på den lokale bensinstasjonen, betalte han med kredittkortet sitt. Noen timer senere sjekket han nettbanken sin i Bank of America og forventet å finne et par hundre dollar i pluss på sluttlinjen.

Istedet så han at røykpakken hadde kostet ham hele 23.148.855.308.184.500 (tjuetre kvadrillioner, ett hundre og førti-billioner, åtte hundre og femtifem milliarder, tre hundre og åtte millioner, ett hundre og åttifire tusen og fem hundre) dollar, som tilsvarer svimlende 148.685.097.644.469.060 norske kroner.

- Noen har kjøpt Europa

Svært rystet fikk Muszynski umiddelbart bruk for røykpakken etter å ha sett det vanvittige tallet.

- Jeg trodde kortet mitt var blitt misbrukt. Jeg trodde noen hadde kjøpt hele Europa med kredittkortet mitt. Det var veldig foruroligende, sier han lattermildt Muszynski til den lokale tv-stasjonen WMUR.

Fikk straffegebyr

Bestyrtet gikk han tilbake til bensinstasjonen, men ingen kunne forklare den merkelige prisen. Heller ikke banken hadde en teori om hva som kunne ha skjedd.

Etter flere telefonsamtaler ble feilen imidlertid korrigert. I tillegg fikk Muszynski tilbakebetalt de 15 dollarene banken hadde tatt som straffegebyr fordi han hadde overtrukket kontoen.