Tilfeldigheter startet Potter-eventyret for tvillinger

Tilfeldigheter fikk tvillingbrødrene James og Oliver Phelps (23) inn i Potter-eventyret. Ni år og seks filmer senere er de fremdeles med på sirkuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da tvillingbrødrene James og Oliver var barn, så de for seg ei framtid som brannmann og geolog. Men det var før Harry Potter-bøkene ble til film og brødrene uten skuespillererfaring fikk rollene som de rampete, rødhårede tvillingene Fred og Frank Wiltersen.

– Det var mer en tilfeldighet enn en drøm. Vi hørte om auditionen, likte bøkene og ville gjerne slippe skolen. Siden gikk det slag i slag, og det har blitt ni ville år. Før dette var nok det mest glamorøse vi hadde opplevd at mor en gang ble intervjuet av de lokale TV-nyhetene, sier Oliver.

Phelps-brødrene er i Norge for å promotere den sjette Harry Potter-filmen, «Harry Potter og Halvblodsprinsen». Og enda to filmer blir det før filmatiseringen av J.K. Rowlings populære bokserie om den unge trollmannen Harry er fullendt.

– Dette er etter min mening den beste filmen så langt. Du får både romantikk og komedie, og det er en god motvekt til de mørke kreftene i filmen, sier Oliver.

– Den er også visuelt spennende, med mange gode spesialeffekter, sier James.

Først den 17. juli er det ordinær kinopremiere på «Harry Potter og Halvblodsprinsen», som karakteriseres som den mørkeste filmen i rekka.

Men den avsluttende kampen mellom det gode og det onde kommer i de neste to filmene. Disse tar for seg «Harry Potter og Dødstalismanene», den aller siste Potter-boka.

– Vi har drevet med dette i ni år, og det blir jo helt uvirkelig ikke å ha en ny Potter-film å gå tilbake til. Men jeg tror jeg vil holde meg til filmen også i framtida, enten foran eller bak kamera, sier James.

Han sier Potter-gjengen har blitt som en familie, og han tror skuespillerne vil fortsette å henge sammen.

– Jeg vil gjerne fortsette som skuespiller. Men om min neste film etter Potter blir bare halvparten så populær, er jeg fornøyd, sier Oliver.

Brødrene har fått mye ros fra fansen og gir de sympatiske rollefigurene de spiller, noe av æren.

– Vi ser kanskje ikke hvor stort dette er nå når vi er midt oppe i det, men vi møter entusiasme hvor enn vi går. Og om filmingen har vært mye arbeid, har det vært enda mer moro, avslutter Oliver. (©NTB)