OyEvakuert
OyEvakuert

Øy utenfor Australia evakueres

Myndighetene i Australia evakuerer deler av øya Lord Howe etter tsunamivarsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australske myndigheter har beordret umiddelbar evakuering de lave områdene på øya Lord Howe. Departementet for meteorologi skriver på sin nettside at det er overhengende fare for store ødeleggelser på øya.

Varsler store bølger

Krisemyndighetene skriver videre at øya kan bli rammet av store bølger, sterke havstrømmer og oversvømmelser. Myndighetene ber befolkningen om å snarest bevege seg til høyere områder på øya.

– Folk anbefales på det sterkeste å umiddelbart dra til høyere områder, minst ti meter over havnivået, eller minst en kilometer innover i landet, skriver myndighetene på sin hjemmeside.

Mange turister

Lord Howe-øya ligger i Tasmanhavet, rundt 600 kilometer øst for Australia.

Øya tilhører delstaten New South Wales. Den har et areal på 14,6 km² og 350 innbyggere. I tillegg til de faste beboerne kan det maksimalt være 400 turister på øya til enhver tid.

Jordskjelv utenfor New Zealand

The Pacific Tsunami Warning Warning Center sendte onsdag ut tsunamivarsel etter to kraftige jordskjelv med episenter rundt 16 mil utenfor kysten av New Zealand.

– Et jordskjelv med denne styrken har potensial til å generere en destruktiv tsunami som kan nå kystområder i regionen rundt skjelvets episenter, skriver senteret på sin hjemmeside.

Det ble først sendt ut et tsunamivarsel for New Zealand også, men dette er nå trukket tilbake.