Hevder politiet ser på Jacko-dødsfall som drap

Det amerikanske nettstedet TMZ, som var først ute med å melde at Michael Jackson var død, siterer nå kilder i Los Angeles-politiet på at dødsfallet hans nå etterforskes som mulig drap.

TMZ hevder å «ha en rekke politikilder», og fremholder også at oppmerksomheten til politiet er rettet mot en av Jacksons leger, Conrad Murray – som var til stede da popkongen brått ble dårlig i sitt hjem.

Det er funn av beholdere med bedøvelsesmiddelet Propofol i Jacksons hjem som skal ha gjort at politiet angivelig tenker i disse baner, og at middelet anses som «hovedårsak» til Jacksons død av hjertestans.

Videre melder TMZs politikilder at det «er mye tungt bevismateriale» som kobler Murray til saken, som den personen som skal ha gitt medikamentet til Michael Jackson. Murrays advokat vil verken bekrefte eller avvise at hans klient har gitt Propofol til popkongen.

At legen ventet i 20-30 minutter med å ringe etter ambulanse, etter eget utsagt fordi han ikke visste adressen til Jacksons hus, skal også tidlig ha vekket etterforskernes mistanke. TMZ melder til slutt at politiet har hatt «en rekke samtaler» med påtalemyndigheten, selv om noen formell sak foreløpig ikke er fremmet.

Tidligere har politisjefen i Los Angeles bekreftet til CNN at reseptbelagte medikamenter sto sentralt i etterforskningen, og at toksikologiske funn ville avgjøre om det ville anses som drap eller overdose ved et uhell. (©NTB)