Forsvaret med ambisiøse miljømål

Forsvarsbygg har satt seg som mål å være helt CO2-nøytrale innen 2014. Energiforbruket skal ned 30 prosent i forhold til 2008. Alle tjenestebiler skal erstattes av el- og hybridbiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2008 sank energiforbruket med hele 10 prosent. Et stort skritt videre på den ambisiøse veien tas i juli. Da sparker Forsvarsbygg og Forsvaret i gang en gigantisk energisparekampanje i alle Forsvarets rundt 60 militærleire. Cecilie Jentoft i Forsvarsbygg er kampanjeleder og forsikrer at målene skal nås.

- Ja, vi har ambisiøse mål. Ja, vi skal nå målene. Ja, vi skal bli best i miljøklassen. Ikke bare innenfor statlig virksomhet, men også innenfor den totale eiendoms- og anleggsbransjen tar vi mål av oss til å bli bjellesauen som viser vei, sier Jentoft til NTB.

Forsvarsbygg er Norges største eiendomsforvalter. Det statlige foretaket forvalter ikke mindre enn 3,8 millioner kvadratmeter bygningsmasse. Til sammenligning har Statsbygg 2,3 millioner kvadratmeter under sin administrasjon.

- Forsvaret er en storforbruker av energi. Vi forsyner Forsvaret med 630 GWh, som utgjør en kostnad på ikke mindre enn 550 millioner kroner i året. Det betyr at vi er den klart største energiforbruker innenfor eiendom og anlegg i landet, så her er det mye å hente, sier kampanjelederen. (©NTB)