– Nordmenn i Kongo overføres til nytt fengsel

De to drapssiktede nordmennene i Kongo skal onsdag overføres til et nytt fengsel, sier lederen for etterforskningen til Dagbladet. Fengselet i byen Kisangani er kjent for å ha svært dårlige forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge etterforskningsleder Roger Wavara skal de norske mennene flyttes til et sentralfengsel i Kisangani onsdag morgen. Her vil de også måtte belage seg på å bli værende dersom de blir dømt for drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo.

– Hvis nordmennene blir dømt, må de regne med å bli sittende i sentralfengselet i Kisangani, sier Wavara.

NRK skriver på sine nettsider at sentralfengselet er kjent som den verste straffeanstalten i hele Kongo. Norske myndigheter opplyser imidlertid at de ikke har fått informasjon om at nordmennene skal flyttes fra militærfengselet i Kisangani hvor de befinner seg i dag.

– Den informasjonen vi har fått tidligere i dag, tyder ikke på at de blir flyttet. Det vi har blitt fortalt er at de vil kunne bli værende i militærfengselet inntil en eventuell dom i saken faller, sa Utenriksdepartementets talsperson Ragnhild Imerslund til NRK tirsdag.

Faren til drapssiktede Tjostolv Moland (28) beskriver sentralfengselet i Kisangani som en «konsentrasjonsleir». Knut Moland sier til Dagbladet at han frykter for sønnens liv dersom han flyttes til det nye fengselet. (©NTB)