Estudiantes Juan Sebastian Veron  (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)
Estudiantes Juan Sebastian Veron (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)

Veron i farens fotspor

Pappa Juan Ramon Veron vant den søramerikanske mesterligaen tre ganger. Tidligere Manchester United-flopp Juan Sebastian Veron håper å følge i farens fotspor denne uken.

Natt til torsdag spiller nemlig Veron junior og hans argentinske toppklubb Estudiantes returkamp i Copa Libertadores-finalen mot Cruzeiro. Den første kampen i Argentina endte målløs.

– Jeg er villig til å ofre alt jeg har vunnet av titler for en Copa Libertadores-triumf. Det er det ultimate for meg ettersom jeg er oppvokst i denne klubben, sier Veron junior.

Han spilte i Estudiantes fra 1994-1996 etter å ha blitt utviklet ved klubbens ungdomsakademi. Senere fulgte spill i Boca Juniors, Sampdoria, Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea og Inter. Nå avslutter playmakeren, med 61 landskamper for Argentina, karrieren i favorittklubben.

Den europeiske mesterligaen vant han aldri. Det nærmeste den skuddsterke 34-åringen kom var semifinale med United i 2002.

– Cruzeiro har bedre individuelle spillere, men Estudiantes er et bedre lag, er taktisk smartere og de har Juan «el Brujo» Veron som i Argentina har opplevd en ny vår. Med sin rutine og lederegenskaper vil han bli avgjørende til Estudiantes fordel, sier fotballagent og Sør-Amerika-ekspert Terje Liverød til NTB.

– Jeg håper han og lagkameratene kan gjøre det samme som vi gjorde for mange år siden. Vi er alle optimister, sier pappa Veron.

Estudiantes er i sin første finale i turneringen siden 1971, men har lei statistikk på brasiliansk jord. Alle fem Copa Libertadores-kamper i landet er endt med tap.

I 1968 tapte Estudiantes andre finalekamp mot Palmeiras, men vant senere turneringen etter omspill på nøytral grunn i Montevideo, Uruguay.

Argentinerne har sin styrke på dødball, og er farlig på både cornere og frispark. Cruzeiro er mer spillende og har ekstremt gode ballferdigheter selv om spillet i den hjemlige serien har vært svakt den siste tiden.

Cruzeiro har to titler i turneringen. Både i 1976 og 1997 gikk laget til topps. (©NTB)