12 (Foto: JOSEPH BARRAK, © eid/mro)
12 (Foto: JOSEPH BARRAK, © eid/mro)

Slik lager du «Sommertid»-salaten

Her er oppskriften - og dette kan du drikke til.

Tomat- og mozzarella-salat, som forrett:

4 porsjoner

20 tomatskiver (1 cm tykke)

20 Agurkskiver (syltynne)

20 rødløkskiver (syltynne)

20 skiver mozzarellaost (ca. 1 cm tykke)

20 blad basilikum

1 ss balsamiko

Legg lagvis 5 skiver av hver sort på en tallerken. Pynt med basilikumblad og legg balsamiko i en tykk stripe ved siden av.

NB! Balsamiko er ikke det samme som balsamikoeddik

Chorizo-olje:

50 g chorizo (spansk spekepølse)

1 dl olivenolje

Trekk skinnet av pølsa og grovhakk den. Ha olje og pølsebiter i en blender og kjør til en glatt masse uten biter. Ha 1 ss av chorizo-oljen over tomat- og mozzarella-salaten på hver tallerken.

Tomat- og mozzarella-salat som smørbrød:

Grill et godt stykke brød. Legg tomat- og mozzarella-salat på brødet.

Tomat- og mozzarella-salat som hovedrett

Grill svineribbe. To tynn skiver, ca 150 gram til sammen. Legg tomat-mozarella på svineribben.

Vintips:

Torriglione Barbera d'alba 2007/2008

Varenummer 34349, pris kr. 144,90

Her kan du besøke «Sommertid» sine nettsider