REDD FOR SMITTE: Selgere har på seg ansiktsmasker i Osaka etter at svineinfluensaen har brutt ut i byen. Skoler og barnehager har blitt stengt for å hindre at viruset spres seg.  (Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP)
REDD FOR SMITTE: Selgere har på seg ansiktsmasker i Osaka etter at svineinfluensaen har brutt ut i byen. Skoler og barnehager har blitt stengt for å hindre at viruset spres seg. (Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP)

Vil stenge 435 skoler i frykt for H1N1-viruset

Thailandske myndigheter tyr til drastiske grep for å unngå spredning av svineinfluensa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har de annonsert at de vil stenge 435 skoler i Bangkok i fem dager fra og med onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Rensing av skolene

Thailand har rapportert om 4057 tilfeller av H1N1-viruset, bedre kjent som svineinfluensa, siden midten av mai. 24 mennesker har mistet livet som følge av viruset, ti av dem fra Bangkok.

- Vi vil gjennomføre en rensing av skolene i løpet av perioden de holdes stengt for å forhindre flere utbrudd her, sier Ponksak Semsan ved Bangkok Metropolian Administration.

Les også: Kvinne død av svineinfluensa i Spania

Thaindian News rapporterte på sine nettsider for fem dager siden at over tusen sommerskoler skal stenges for en 15-dagersperiode, noe som vil påvirke flere titusner av studenter som benytter seg av skolene til eksamensforberedelser.

Avisen skriver videre at myndighetene har også kontaktet eierne av diverse internettkafeer og spillehaller, for å holde disse plassene stengt i samme periode.

- Ustoppelig

Totalt er mer enn 2700 tilfeller av H1N1-viruset, også kalt svineinfluensa, bekreftet i Thailand.

Ifølge WHO var tallet smittede tilfeller på verdensbasis oppe i 94.512 for en drøy uke siden. Av disse var det 429 dødsfall.

Les også:23 nordmenn smittet av H1N1

Verdens Helseorganisasjon (WHO) uttalte mandag at H1N1-viruset var «ustoppelig», snart fem uker etter at de hevet viruset til det høyeste nivået på WHO-skalaen, nivå seks.

Thailandske myndigheter ble tirsdag enig om å foreta en bestilling på to millioner doser med vaksine, med leveringstid innen desember.