Macgyver
Macgyver

Brukte briller - fikk rollen som MacGyver

Lær deg litt ubrukelig fakta om den klassiske serien i sommer. Sjekk her!

Det lenge siden «MacGyver» gikk sin seiersgang på TV. Den familievennlige serien som så dagens lys i 1985 er likevel fremdeles lett å la seg rive med av. Se MacGyver på TV 2 Zebra hverdager klokken 1530!

Les også: Dette visste du ikke om South Park

Nedenfor kan du svi av noen minutter i sommer til å lære deg litt fakta om MacGyver.

Richard-Dean-Anderson
Richard-Dean-Anderson

1. Rollebesetningen likte at hovedrolleinnehaver Richard Dean Anderson ikke var redd for å ha på seg brillene under audition. Dermed var det dette som gjorde utslaget for at han fikk rollen som MacGyver, ettersom de letet etter en som ikke var for selvhøytidelig.

2. I de 139 episodene som har blitt laget har serien inspirert en hel verden til å utføre forsøk og eksperiment. En mann ble kjent i media etter å ha gravd seg ut av et snøras. Han hevdet at det var en episode av «MacGyver» som var avgjørende for at han faktisk overlevde.

3. MacGyvers fornavn har blitt endret flere ganger gjennom de første episodene. Han har faktisk gått fra å hete Stace til å ende opp som Angus MacGyver.

4. Animasjonsserien «The Simpsons» referer til «MacGyver» i flere episoder. Marges søsken Patty og Selma er hardbarkete fans av både Richard Dean Anderson og hans rollefigur.


5 Det er ikke bare MacGyvers navn som har gått gjennom forandringer. Hans karakteristiske sveitserkniv har også skiftet utseende. I starten av serien brukte han en enkel modell fra Victorinox. Senere gikk han over til en «Wenger» som også blir brukt i åpningsekvensen til hver episode.

6. Alle MacGyvers triks og oppfinnelser er basert på vitenskapelige grunnlag, men serien har sjelden vist alle de nødvendige stegene som skal til for et eksperiment skal lykkes. Dette ble gjort for å hindre at barn ikke skal kopiere eksperimentene hans og bli skadet. Senere har likevel regissøren medgitt at man skal være ekstra heldig for at noen av MacGyvers ideer faktisk skal funke.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

MacGyver-i-the simpsons
MacGyver-i-the simpsons

7. De fleste har kanskje fått med seg at MacGyver tar sterk avstand fra våpen. Likevel er han å se med en pistol i hendene pilotepisoden av «MacGyver». Senere har han bare brukt våpen som et redskap til å gjennomføre ideene sine.

8. At serien ble en suksess er åpenbart. Likevel ble piloten og flere andre episoder lansert under regissørnavnet «Alan Smithee». Dette er et vanlig navn å bruke av regissører som ikke vil ha sitt egentlige navn assosiert med et spesifikt prosjekt.

9. Rolleinnehaverne i «MacGyver» har flere ting til felles med sine karakterer. Richards bursdag er 23. januar 1950, mens MacGyvers bursdag er 23. januar 1951. «Begge to» har også vokst opp i Minnesota. Da hans motspiller Dana Elcar blir rammet av grønn stær i virkeligheten, blir også hans TV-karakter gitt samme diagnose.

macgyver
macgyver


Finn flere saker på waschera.no