Riksadvokaten kritisk til politiinnsatsen

Riksadvokat Tor-Aksel Busch kommer med sterk kritikk av politiets innsats så langt i 2009. Han beskriver situasjonen som bekymringsfull og dramatisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der er i gjennomgangen av politiets straffesaksbehandling for første halvår av 2009 at riksadvokaten kommer med den sterke kritikken, melder VG.

«Riksadvokaten konstaterer med tilfredshet at konflikten i politiet ser ut til å være løst. Det vil forhåpentligvis gi muligheter til i løpet av annet halvår å korrigere den negative utviklingen i straffesaksbehandlingen» heter det i gjennomgangen.

Tallene for første halvår er ikke hyggelig lesning: Oppklaringsprosenten i første halvår var på 34,9 prosent, en nedgang på 3,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Fallet i oppklaringsprosent må kunne karakteriseres som dramatisk, sier assisterende riksadvokat Knut H. Kallerud.

Oppklaringsprosenten i narkotikasaker har falt med hele 13,3 prosent, og politiet har det siste halvåret etterforsket 2.641 færre grove narkotikasaker enn de gjorde i samme periode i fjor.

Riksadvokaten er klar på hva som er årsaken: «Nedgangen må tilskrives redusert aktivitet fra politiets side» skriver Busch. (©NTB)