Hareide  (Foto: ADAM IHSE / SCANPIX //SCANPIX)
Hareide (Foto: ADAM IHSE / SCANPIX //SCANPIX)

Den første seieren glapp for Hareide

Innser at det blir tøft å redde plassen med Örgryte.

Åge Hareide og Örgryte leter fortsatt etter sesongens første seier. Mandag holdt den på å komme, men Gefle kom tilbake og sikret 2-2 på tampen av kampen.

Hareides klubb er desidert sist i Allsvenskan etter 14 kamper. Bare tre poeng er det blitt så langt. Mandag kunne poengfangsten ha blitt doblet, men tre minutter før full tid ble håpet om hjemmeseier knust.

- Gefle var bedre enn oss
Det begynte bra for Örgryte da Gefle kom på besøk. Björn Anklev støtet inn 1-0 etter bare fire minutters spill etter framspill av Markus Anderberg. I starten av annen omgang ble det et rollebytte for Anderberg, da han ordnet 2-0.

Daniel Westling reduserte for Gefle like etter, men 2-1-ledelsen så ut til å holde for Hareides elever. Tre minutter før full tid headet imidlertid Amadou Jawo inn 2-2-målet.

- Jeg synes Gefle var bedre enn oss. Vi så nervøse og engstelig ut, sier Hareide etter kampen.

Han hadde trodd spillerne skulle klare å dra det i land da Örgryte fikk 2-0.

- Men så skjer det som ofte skjer i fotball. Vi får et rask mål mot. Vi gleder oss kanskje litt for mye over scoringen og mister konsentrasjonen. Vi slipper dem til litt for enkelt. Jeg synes synd på guttene. De jobbet hard i dag og hadde fortjent en trepoeng, sier Hareide.

Vanskelig å redde plassen
Med bare tre poeng på 14 kamper har Örgryte hele ni poeng opp til GAIS som ligger nest sist. Hareide innrømmer at det ser dårlig ut med tanke på å redde plassen.

- Det blir vanskelig, vi hadde trengt tre poeng. Vi må bare jobbe hardt og bli bedre hver dag, sier Hareide.

Vi gjør enkle tabber på slutten. Vi er ikke vant til å forsvare en ledelse og ble litt engstelige, sa Åge Hareide. (©NTB/TV 2 Sporten)