badejenter  (Foto: TV 2/)
badejenter (Foto: TV 2/)

Historiske VM-jenter

For aller første gang stiller Norge med et stafettlag på 4 x 100 meter medley for kvinner i VM.

Inspirasjonen henter de fra OL-bronsen til Sara Nordenstam.

- Det er utrolig gøy. Og det er morsomt at vi kan stille med et såpass bra lag. Vi har begynt å få troa på oss selv og det har mye å si. Vi begynner å se at vi kan prestere internasjonalt nå, sier Sara Nordenstam.

For aldri før har så mange jenter svømt så fort som nå. Fem jenter er kvalifisert til VM i Roma i slutten av juli, fire av dem stiller på det historiske medley-laget. Det blir sannsynligvis Katharina Stiberg på rygg, Sara Nordenstam på bryst, Ingvild Snildal på butterfly og Henriette Breke på crawl.

Nordenstam inspirerer
Og det ser lovende ut. I løpet av de første tre dagene av NM på Tøyenbadet har medley-laget tatt 11 gull til sammen og satt seks norske rekorder. Nordenstams OL-medalje har inspirert jentene.

- Det er klart det er en stor insirasjon for oss å være med til OL og se Sara ta medalje. Da ser vi at det er mulig for oss også, sier Snildal.

Satser på lag i OL
Men jentene tror ikke på lagmedalje allerede i VM, men heller i OL om tre år.

- Det laget vi skal ha i VM er en begynnelse på noe som kan bli noe veldig bra. Det blir en kamp i årene framover om hvem som skal inn på laget til OL. På den måten pusher vi hverandre kanskje på en litt annen måte enn før, og det blir det bra resultater av, mener Nordenstam.