Dørvakten ble skutt på åpen gate i feriebyen Alanya. (Foto: Thomas Moen / thomasmoen.com / twitter.com/thomasmoen)
Dørvakten ble skutt på åpen gate i feriebyen Alanya. (Foto: Thomas Moen / thomasmoen.com / twitter.com/thomasmoen)

Norske turister vitne til skytedrama

Det norske kjæresteparet så en dørvakt bli skutt på åpen gate i Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Thomas Moen og kjæresten ble fredag vitne til et skytedrama midt på gaten i den tyrkiske byen Alanya. De to som er på ferie satt på en rolig kafé da de plutselig hørte noe bråk på en annen kafé like i nærheten.

– Det var en gruppe høylytte mennesker som tydeligvis kranglet om noe. Etter hvert ble det en ganske aggressiv stemning, og det hele opplevdes ganske ubehagelig. Plutselig trakk en person opp en pistol og avfyrte to skudd, sier Moen til tv2nyhetene.no.

Moen sier han tydelig så at det ene skuddet traff en av mennene i mageregionen og at det andre streifet ham.

Løp i sikkerhet

– Da vi så hva som skjedde trakk vi oss tilbake inn i restauranten. Etter hvert så vi mannen som hadde blitt skutt komme sjanglende rund hjørnet og satt seg ned på en stol. Like etter kom politiet og ambulansen og sperret av området, sier Moen.

Mannen som ble skutt skal ha vært ved bevissthet da han ble fraktet bort i ambulanse.

Personer Moen snakket med sier episoden har bakgrunn i at det hadde vært en konflikt på et utested i nærheten dagen i forveien. En person skal ha oppført seg ufint og fått grundig juling av dørvaktene. Vennene til personen som fikk juling kom angivelig for å ta hevn, og det er en av dørvaktene som skal ha blitt skutt.

Skremmende opplevelse

Moen forteller at hele situasjonen var både skremmende og surrealistisk.

– Man har jo sett mange bli skutt på film, og da er det alltid mye bråk. Nå ble alt på en måte veldig stille rett etter at det skjedde, sier han.

– Det var en veldig sær opplevelse og vi ble litt shaky. Men på en annen måte kom det så uventet at man ikke rakk å bli sjokkert.

Thomas Moen som er aktiv på Twitter i tillegg til å være en aktiv blogger, la ut en melding og et bilde fra hendelsen like etter at det skjedde.

Ifølge Dagbladet bekrefter politiet i Alanya at det har vært en skyteepisode i området.