Drakter  (Foto: TV 2/)
Drakter (Foto: TV 2/)

Nordenstam og Dale Oen frustrert

De nye svømmedraktene skaper frustrasjon og kaos i svømme-Norge.

OL-medaljørene Sara Nordenstam og Alexander Dale Oen er begge usikre om de vil prøve de nye draktene under NM i helga og bruke den i VM i Roma om to uker.

- Det er mange svømmere som er frustrert. Vi var jo forberedt at de ikke skulle være godkjent, så plutselig blir de det likevel. Det er synd at vi må prøve ut nye drakter nå rett før mesterskap, det kommer veldig tett innpå, mener Sara Nordenstam.

- Går skremmende fort

Superdrakten, som OL-medaljørene fikk utdelt fredag, sørger for bedre oppdrift i vannet. VM-deltaker Ingvild Snildal prøvde drakta ut under innsvømmingen fredag ettermiddag.

- Den føles veldig bra. Jeg svømte veldig fort nå med den. Og det var uten å varme opp og egentlig en ganske rolig gjennomkjøring. Det går nesten litt skremmende fort, sier Snildal.

Usikre på om de vil bruke drakten

For hun er like usikker på om hun vil bruke de nye supredraktene under NM i helga og VM om to uker.

- Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre, mest sannsynlig vil jeg ikke bruke den nå. Men det må jeg se det an etter hvert, sier Alexander Dale Oen.

- Jeg har tenkt å prøve dem på trening, men jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal bruke den i VM, fortsetter Nordenstam.

- Problemet blir hvis du tar på drakten og gjør en veldig god tid. Så blir den forbudt igjen, også er du ikke i nærheten av å gjøre den samme tiden etterpå med en annen drakt. Det vil gå på motivasjonen løs, tror Dale Oen.

Blir endelig bestemt i desember

Det internasjonale svømmeforbundet bestemmer seg først endelig i desember for hvilke drakter som blir lov og ikke lov fra 1. januar 2010. VM i Roma blir derfor et slags midlertidig unntak.

- Hvis drakten blir godkjent og det blir sånn for alltid, da må vi bare ta den på og prøve ut. Det er ikke verre enn det. Men vi står litt i blinde nå i mellomtiden og det er trist, sier Oen.