MORGENFUGL: Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen vil ha sosialklienter tidlig opp om morgenen. (Foto: Morten Holm)
MORGENFUGL: Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen vil ha sosialklienter tidlig opp om morgenen. (Foto: Morten Holm)

- Sosialklienter må stå opp om morran

Fremskrittspartiets nestleder gjør Bjarne Håkon Hanssens ord til sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sosialklienter må komme seg tidligere opp om morgenen, mener Frp, som vil innføre krav om at personer som mottar sosialstønad får en døgnrytme lik folk som jobber.

Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen følger i Bjarne Håkon Hanssens fotspor og langer ut mot landets sosialklienter.

- Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp til NRK.

Skal gjelde de under 30

Han mener alle som mottar sosialstønad må komme seg opp mellom klokka 8 og 10 om morgenen for å motta pengene.

Først og fremst skal kravet gjelde personer under 30 år som er i stand til å arbeide.

LES OGSÅ: - Verre å være ungdom med H og Frp

Det var rett etter regjeringsskiftet i 2005 at Hanssen, som var arbeids- og inkluderingsminister, buldret mot nordmenn som mottok sosialhjelp.

- Bare rett og rimelig

Hanssen klarte imidlertid ikke med utspillet sitt til å få tilstrekkelig med morgentrøtte sosialhjelpsmottakere opp. Men det hindrer ikke Fremskrittspartiet å stille krav til de som mottar støtte.

- Det er helt opplagt at når du mottar støtte fra noen så kan også de som gir støtte, stille krav. Slik er det også hjemme hos oss med min sønn, sier Olsen, som mener det er bare rett og rimelig at det stilles krav.

Olsen ser for seg en ordning der sosialklientene må møte opp til frokost i tidsrommet mellom klokken 8 og 10 på for å få sosialstøtte. Han ønsker i første omgang å få til en ordning i Tønsberg kommune, men skulle Frp komme til makten etter valget, ser han for seg et nasjonalt krav.

(TV 2/NTB)