TOK FEIL AV 50  OG 80 SONEN: Politiet konfiskerte tre førerkort og skrev ut 15 forelegg i det de trodde var en 50 sone i Herøy kommune. Illustrasjonsbilde.  (Foto: Bjørnflaten, Thomas/SCANPIX)
TOK FEIL AV 50 OG 80 SONEN: Politiet konfiskerte tre førerkort og skrev ut 15 forelegg i det de trodde var en 50 sone i Herøy kommune. Illustrasjonsbilde. (Foto: Bjørnflaten, Thomas/SCANPIX)

UP trodde fartsgrensen var 50 i 80-sonen

Utrykningspolitiet beslagla tre førerkort og skrev ut 15 forelegg i en fartskontroll i det de trodde var 50-sonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Misvisende skilting var årsaken til at det ble full forvirring da Utrykningspolitiet hadde fartskontroll i Herøy i Møre og Romsdal i forrige uke.

– Det har vært et omfattende anleggsarbeid i området. Under arbeidet ble 50-sonen forlenget med 500 meter, men det sluttet å gjelde i desember i fjor, sier lensmann i Herøy og Sande, Per Otto Myklebust, til Vestlandsnytt.

Derfor var fartsgrensen 80, selv om skiltene på strekningen viste 50 kilometer i timen.

50-skiltene hadde blitt stående samtidig som de opprinnelige 80-skiltene aldri er kommet på plass.

Blir annullert

To av dem som mistet sertifikatet følte seg urettferdig behandlet og tok kontakt med lensmannen. Myklebust bestemte seg for å se nærmere på kontrollen.

– Vi har konkludert med at det har vært mye usikkerhet rundt denne saken. Derfor blir de beslaglagte førerkortene levert tilbake og foreleggene annullert, sier han.

Et unntak

Alle med unntak av en bilist, slipper med skrekken.

– En fører ble tatt i 96 kilometer i timen. Han får et forelegg, sier Myklebust.

Heldigvis for føreren vil politiet ta forbehold om at kontrollen ble gjort i en 80-sone.