BLIR ANGREPET: Snåsamannen er en populær mann, bortsett fra hos enkelte andre helbredere. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
BLIR ANGREPET: Snåsamannen er en populær mann, bortsett fra hos enkelte andre helbredere. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Har køer av folk i oppkjørselen

... og når Snåsamannen sier nei, kommer bemerkningene.

Selv om Joralf Gjerstad har sluttet som healer, har ikke folk sluttet å oppsøke mannen med de spesielle evnene. Det danner seg fortsatt køer av folk i oppkjørselen i Snåsa, noe som sliter spesielt mye på kona Signe (78).

- At tilstrømmingen fortsetter, er en veldig påkjenning for familien. Spesielt Signe har vært veldig sliten, sier familiens nære venn Rolf Grankvist (74) til VG.

Kona sengeliggende

Til Trønder-Avisa uttalte Snåsamannen i helga at kona er sengeliggende på grunn av ryggplagen isjias, og gitt uttrykk for at han selv begynner å bli sliten, selv om han fortsatt har sin energi.

Les også: - Har fortsatt god kontakt med Snåsamannen

Turid Grøtting Husmoen, en venn av familien, har sendt ut et brev til en rekke aviser på vegne av familien til Joralf Gjerstad. Dette er gjengitt i blant andre Trønder-Avisa onsdag. Her skriver hun følgende:

«Signe og Joralf Gjerstad må nå få ferie, som alle oss andre. Ferietid for dem vil si enda mer besøk, og ferie blir belastning i stedet for frihet. Nå er det på tide at alle forstår at Joralf har sluttet å ta imot folk. Han er 83 år, og har brukt storparten av livet sitt til å hjelpe andre. Signe og Joralf har brukt all si tid i flere tiår, og ber nå om å få ha fred og frihet til å disponere tida til seg selv og familien.»

Ber om respekt

Hun ber folk innstendig om å vise respekt. Det skal ha vært flere ubehagelige situasjoner utenfor huset, hvor folk nærmest har krevd at Snåsamannen skal ta imot dem, og har slengt ubehagelige kommentarer mot han og kona.

«Det skulle ikke være nødvendig å utlevere disse hedersmenneskenes helsetilstand for å få folk til å vise respekt. Men det er alvor at de nå trenger fred. Alle har lett for å tro at de er de eneste som ”stikker innom”. Men når det er bilkø i oppkjørselen til Gjerstads hus hver dag, og Signe og Joralf får ubehagelige bemerkninger når de avslår besøk, er det lett å forstå at dette kan gå ut over helsa i det lange løp.»

Må få fred

Husmoen gir uttrykk for at hun mener folk bør kunne være så anstendig at de kan gi Snåsamannen fred i alderdommen.

«Jeg vil gjerne at alle som leser dette, hjelper til med å videreformidle budskapet, slik at Joralf Gjerstad, hedersmannen fra Snåsa, nå kan få frihet til å kose seg i alderdommen sammen med familie og venner. Det har han da sannelig fortjent.»

I et intervju med Trønder Avis nylig, ga Snåsamannen selv uttrykk for at han nå må få fred.

- Nå sier jeg nei, jeg er nødt til deg. Du må understreke igjen at jeg har sluttet, uttalte Joralf Gjerstad.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)