Minister ut mot Bruno

Nå går en høytstående østerriksk politiker ut mot «Bruno»s fremstilling av landet.

Cohens nye filmskikkelse er som kjent en homofil, østerriksk motereporter som ønsker å bli «landets mest berømte siden Hitler».

Nå går Emil Brix, kommende ambassadør til Storbritannia – Baron Cohens hjemland – og for tiden generalsekretær for kulturpolitikk i det østerrikske utenriksdepartement, hardt ut mot Bruno stadig kobler Østerrike sammen med nazismen.

– Det er fullstendig upassende. Alle burde protestere, sier han ifølge Austrian Times om måten landet blir fremstilt på.

Brix tror Sacha Baron Cohen kommer med «sine billige utsagn» fordi han «ønsker å skape så stor interesse som mulig for filmen sin». Som kjent spilte den britiske komikerens forrige film «Borat» inn 260 millioner dollar, samtidig som den fikk Kasakhstans politikere til å tenne på alle pluggene.

Når Sacha Baron Cohen – som sin rollefigur Bruno – blir spurt av det østerrikske TV-kanalen ORF om han ødelegger landets rykte, svarer han slik:

– Filmen min gjør det motsatte. Jeg viser at det finnes et alternativ til den østerrikske drømmen, som er å ha en jobb, finne et fangehull og stifte familie der. (©NTB)