Paris_680
Paris_680

Slik var minnemarkeringen for Michael Jackson

Klokken 19.10 startet minnemarkeringen for Michael Jackson i Staples Center. Se hele markeringen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er høydepunktene fra minneseremonien.

21.45: Pastor og venn av Jackson-familien Lucious Smith avslutter minnemarkeringen ved å be en bønn. En enslig opplyst mikrofon blir stående på scenen.

21.43: Michael Jacksons kiste bæres ut. Sangen «Man in the mirror» spilles.

SE HELE MARKERINGEN I VIDEOVINDUET NEDERST

- Den beste pappen man kan ønske seg

21.40: Michael Jacksons datter Paris-Michael Katherine Jackson (11) snakker.

- Helt siden jeg ble født har pappa vært den beste faren man kan ønske seg. Jeg vil bare si at jeg elsker ham så høyt.

21.34: Michael Jacksons storebror Jermaine Jackson takker alle for å ha møtt opp. Marlon Jackson snakker også.

- Jeg prøver å forstå hvorfor vårherre tok broren vår, etter så kort tid her på jorden, sier han.

Hele Jackson-familien står samlet på scenen nå.

jacksonbarna_680 (Foto: AP)
jacksonbarna_680 (Foto: AP)

21.33: Kjempeapplaus fra salen etter fremførelsen av «Heal the world».

Fans i salen roper «We love you, Michael».

21.28: Flere barn entrer scenen. Sammen med de som står der fra før fremfører de Michael Jacksons sang «Heal the world». Hele Jackson-familien er også med.

21.25: Flere av artistene og andre som har deltatt under seremonien samles på scenen og synger «We are the world». Jacksons barn er også på scenen og synger.

21.17: Tolv år gamle Shaheen Jafargholi, kjent fra «Britains Got Talent», fremfører Michael Jacksons gamle hit «Who's loving you».

- Jeg vil bare si at jeg elsker Michael Jackson, sier han etter fremførelsen.

21.14: Smokey Robinson er tilbake på scenen. Han forteller om sitt forhold til Michael Jackson og Jackson Five.

– Jeg måtte be om å få se fødselsattesten hans. Jeg hadde aldri trodd at en så ung gutt ville kunne synge sangene mine så bra som Michael, sier han.

– Jeg hadde heller aldri trodd at jeg ville oppleve dagen i dag. Han var som en lillebror for meg. Men han blir aldri helt borte. Han kommer til å leve for alltid.

21.12: Det vises et klipp fra en Jackson Five-opptreden på «The Ed Sullivan Show» i 1969.

21.07: R´n´B-artisten Usher fremfører Michael Jacksons låt «Gone too soon». Også han er tydelig beveget, og har tårer i øynene mens han synger. Sangen var på albumet «Dangerous» som kom ut i 1991. Jackson dedikerte sangen til Ryan White, en ung AIDS-syk gutt Jackson ble kjent like før White døde av sykdommen.

TÅRER: R&B-stjernen Usher gråt da han sang foran Michael Jacksons båre. (Foto: AP)
TÅRER: R&B-stjernen Usher gråt da han sang foran Michael Jacksons båre. (Foto: AP)

20.58: Kongressmedlem Sheila Jackson Lee taler.

– Jeg ser på Michael Jackson som «Den gode Samaritan». Han kjempet for «det gode». Michael sluttet aldri å gi av seg selv, sier hun.

Til familien sier hun;

– Amerika setter pris på og takker dere for Michael Jacksons liv. Derfor har vi presentert for Representantenes hus «Resolusjon 600». Resolusjonen omtaler Michael Jackson som en amerikansk legende, et musikkikon, en venn av menneskeheten, en person som skal æres for alltid, sier hun til stor applaus.

20.53: Borgerrettighetsaktivistene Martin Luther King III og Bernice King holder tale. De er to av borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr´s fire barn.

– Michael elsket å le

20.47: Michaels storebror Jermaine Jackson synger Nat King Cole-sangen «Smile» for broren sin.

Michael Jacksons brødre sitter på første rad. Alle kledt i sort dress, gule slips og med diamanthansker på høyre hånd.

20.38: Skuespillerinnen og Michaels nære venn Brooke Shields holder tale. Hun er tydelig beveget, og sliter med å holde tårene tilbake. Hun forteller at Jacksons hadde en fantastisk humor. Hun forteller at de to snek seg inn på rommet til Elizabeth Taylor kvelden før hun skulle gifte seg for å se på brudekjolen. De trodde hun var i et annet rom, men oppdaget til sin forskrekkelse at hun lå i sengen og sov.

TÅREVÅTT: Brooke Shields var svært preget av sorgen da hun talte om sin tidligere kjæreste.
TÅREVÅTT: Brooke Shields var svært preget av sorgen da hun talte om sin tidligere kjæreste.

– Michael elsket å le. MJ`s latter var den søteste latteren jeg noensinne har hørt. Humoren hans var fantastisk, sier hun.

– For omverdenen var Michael Jackson et geni. For dem som var heldig og kjente ham personlig var han omsorgsfull, morsom og ærlig. Han var enormt glad i familien sin, i vennene sine og i sine fans, sier hun til stor applaus fra salen.

20.34: John Mayer opptrer sammen med et kor. De fremfører Jacksons låt «Human nature».

John Mayer skrev på Twitter allerede mandag at han hadde blitt spurt om å opptre under markeringen.

20.25: Familievenn og pastor Al Sharpton holder tale. Han forteller at Michael Jackson har vært viktig for afroamerikanere i USA.

– Han ga aldri opp drømmen sin – en drøm som endret den kulturelle verden. Det var Michael Jackson som brakte svarte, hvite, asiatere og latinere sammen, sier han.

20.22: Jennifer Hudson synger Michael Jackson-låten «Will you be there». Låten er fra albumet «Dangerous» som kom ut i 1991.

20.16: Basketlegendene Kobe Bryant og Magic Johnson holder minnetale. Jackson hadde i mange år sesongbillett til kampene til basketlaget Los Angeles Lakers. Begge kjente ham godt, og forteller historier fra sine opplevelser med ham.

– Dette er en feiring av Michaels liv, en feiring av hans arv. Jeg vil takke ham for å ha åpnet opp dørene for så mange afroamerikanere, sier en gråtkvalt Magic Johnson.

20.07: Stevie Wonder entrer scenen.

– Dette er et øyeblikk jeg håpet jeg ikke skulle leve lenge nok til å oppleve. Men jeg vet at Gud er god, og uansett hvor mye vi føler at vi trenger Michael her nå, må Gud har hatt mer bruk for ham, sier Wonder.

GULLKISTE: Båren til «Kongen av pop» ankom Staple Center etter at minnestunden var samlet. Salen var helt stille da Jacksons brødre bar frem kisten på scenen. (Foto: APTN/EBU/TV 2)
GULLKISTE: Båren til «Kongen av pop» ankom Staple Center etter at minnestunden var samlet. Salen var helt stille da Jacksons brødre bar frem kisten på scenen. (Foto: APTN/EBU/TV 2)

– Vi savner deg, Michael

20.03: Det vises en videomedley fra Michael Jacksons liv.

19.56: Grunnlegger av Motown Records, Berry Gordy, taler. Gordy og Jackson kjente hverandre fra Jackson var ti år gammel.

– Han var som en sønn for meg. Mine tanker går til familien hans, sier Gordy.

Gordy forteller om da Michael og brødrene var på audition hos ham i Motown Records i 1968.

– Jackson Five var den første gruppen i historien som fikk de fire første platene sine til topps på hitlistene, sier en tydelig beveget Gordy.

– Selv om det endte altfor tidlig, var Michaels liv vakkert, forteller han.

19.52: Lionel Ritchie opptrer. Han og Michael Jackson var nære venner. Sammen skrev de sangen «We are the world» i 1985.

19.45: Skuespiller og sanger Queen Latifah taler i Staples Center. Hun forteller at hun og brødrene forsøkte å etterligne Jackson Five da de var små.

– Michael var den største stjernen i verden. Han lærte meg at som en afroamerikaner kan man nå langt og reise rundt i verden. At det var en verden utenfor USA. Han fikk meg til å tro på meg selv, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jackson-kollasj (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Jackson-kollasj (Foto: APTN / EBU / TV 2)
19.39: En tydelig beveget Mariah Carey og Trey Lorenz synger Jackson Five-sangen «I´ll be there». Sangen var en nummer 1-hit for Jackson Five i 1970. Den nådde også toppen av listene da Mariah Carey ga ut en ny versjon av sangen i 1992.

Carey avslutter sangen ved å si «Vi savner deg, Michael».

19.36: Pastor Lucious Smith holder minnetale.

19.35: Michael Jacksons kiste står midt på scenen i Staples Center. Et kor på scenen «Soon, and very soon», som er en kjent gospelsang.

19.28: Etter at Smokey Robinson leste opp hilsener fra venner har det vært stille i salen.

– Det er en verdi og rolig stemning her inne. Jackson familien kom akkurat inn og det er flere musikere og andre kjendiser som tar plass i salen. Det ser ut til at det starter litt senere enn forventet, sier TV 2-reporter Kjetil Iden som sitter i salen.

Han forteller at alle har fått utdelt et forgylt minneprogram. Det inneholder bilder fra hele karrieren.

Hilsen fra Nelson Mandela

19:10: Markeringen startet med at Smokey Robinson leste opp telegrammer fra noen av hyller Michael Jacksons venner. Han leste blant annet opp en hilsen fra Diana Ross hvor hun fortalte at hun sender sine kjærligste tanker til Jackson-familien.

Også en hilsen fra Nelson Mandela ble lest opp.

– At det leses opp en hilsen fra Nelson Mandela viser hvor stor Michael Jackson er. Dette er ikke snakk om trommisen i Twisted Sister. Det er ingen som vil oppnå denne statusen senere, sier Arild Rønsen fra TV 2 Nyhetskanalens studio.

Minneseremonien etter Michael Jacksons død er i gang. Salen er fullpakket av fans, familie og venner. Man anslår at flere millarder tv-seere følger minnestunden direkte. (Foto: APTN/EBU/TV 2 )
Minneseremonien etter Michael Jacksons død er i gang. Salen er fullpakket av fans, familie og venner. Man anslår at flere millarder tv-seere følger minnestunden direkte. (Foto: APTN/EBU/TV 2 )

TV 2 er inne på Staples Center

11.000 fans følger minnemarkeringen inne på Staples Center. Ytterligere 6.500 følger den fra Nokia Theatre som ligger rett ved siden av.

TV 2-reporter Kjetil Iden fikk i siste liten en billett til markeringen.

Følg ham på Twitter (tv2iden)

Også det norske paret Anders Beite og Line Gulbrandsen er på plass.

– Vi har akkurat kommet inn. Dette er helt supert. Her er masse blomster. Folk blitzer med fotoapparatene i ett sett. Her er store skjermer med «Michael – King of Pop – 1958-2009», fortalte Anders Beite (32) på telefon til tv2nyhetene.no inne fra Staples Center i Los Angeles.

Paris_680
Paris_680
janet og paris jackson_680
janet og paris jackson_680
Paris_680
Paris_680
Norske Omer Bhatti er en nær venn av Jackson familien. Her sitter han på første rad under minneseremonien i Staples Center.
Norske Omer Bhatti er en nær venn av Jackson familien. Her sitter han på første rad under minneseremonien i Staples Center.
BRAST I GRÅT: Ushers stemme sviktet under framføringene av «Gone too soon».
BRAST I GRÅT: Ushers stemme sviktet under framføringene av «Gone too soon».
Kongresskvinne Sheila Jackson Lee hyllet Jackson på vegne av Kongressen.
Kongresskvinne Sheila Jackson Lee hyllet Jackson på vegne av Kongressen.
talentfinalist
talentfinalist
HYLLEST: Jacksons venner ba for ikonet.
HYLLEST: Jacksons venner ba for ikonet.
TÅREVÅTT: Brooke Shields var svært preget av sorgen da hun talte om sin tidligere kjæreste.
TÅREVÅTT: Brooke Shields var svært preget av sorgen da hun talte om sin tidligere kjæreste.
Jackson kollasj (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Jackson kollasj (Foto: APTN / EBU / TV 2)
HUMAN NATURE: John Mayer framførte balladen fra «Thriller» albumet.
HUMAN NATURE: John Mayer framførte balladen fra «Thriller» albumet.
EN HANSKE: Jermaine Jackson hyllet broren med sang og én glitterhanske.
EN HANSKE: Jermaine Jackson hyllet broren med sang og én glitterhanske.
GULLKISTE: Båren til «Kongen av pop» ankom Staple Center etter at minnestunden var samlet. Salen var helt stille da Jacksons brødre bar frem kisten på scenen. (Foto: APTN/EBU/TV 2)
GULLKISTE: Båren til «Kongen av pop» ankom Staple Center etter at minnestunden var samlet. Salen var helt stille da Jacksons brødre bar frem kisten på scenen. (Foto: APTN/EBU/TV 2)
Jennifer Hudson
Jennifer Hudson
Kisten er tilstede under minneseremonien i Staple Center. Stemningen var lavmelt og verdig. (Foto: APTN/EBU/TV2)
Kisten er tilstede under minneseremonien i Staple Center. Stemningen var lavmelt og verdig. (Foto: APTN/EBU/TV2)
Denne plakaten av pryder veggen bak scenen på Staple Center under minneseremonien. (Foto: APTN/EBU/TV 2)
Denne plakaten av pryder veggen bak scenen på Staple Center under minneseremonien. (Foto: APTN/EBU/TV 2)
Minneseremonien etter Michael Jacksons død er i gang. Salen er fullpakket av fans, familie og venner. Man anslår at flere millarder tv seere følger minnestunden direkte. (Foto: APTN/EBU/TV 2 )
Minneseremonien etter Michael Jacksons død er i gang. Salen er fullpakket av fans, familie og venner. Man anslår at flere millarder tv seere følger minnestunden direkte. (Foto: APTN/EBU/TV 2 )
Mariah Carey og Trey Lorenz synger Jackson Five sangen «I´ll be there» (Foto: APTN/EBU/TV 2)
Mariah Carey og Trey Lorenz synger Jackson Five sangen «I´ll be there» (Foto: APTN/EBU/TV 2)
 Mariah Carey og Trey Lorenz synger Jackson Five sangen «I´ll be there». Sangen var en nummer 1 hit for Jackson Five i 1970. Den nådde også toppen av listene da Mariah Carey ga ut en ny versjon av sangen i 1992. (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Mariah Carey og Trey Lorenz synger Jackson Five sangen «I´ll be there». Sangen var en nummer 1 hit for Jackson Five i 1970. Den nådde også toppen av listene da Mariah Carey ga ut en ny versjon av sangen i 1992. (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Skuespiller og sanger Queen Latifah minner Jackson.
Skuespiller og sanger Queen Latifah minner Jackson.
VIDEOKAMERAT: Magic Johnson mintes da han deltok i en av Michael Jacksons videoer.
VIDEOKAMERAT: Magic Johnson mintes da han deltok i en av Michael Jacksons videoer.
 Lionel Ritchie opptrer. Han og Michael Jackson var nære venner.  (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Lionel Ritchie opptrer. Han og Michael Jackson var nære venner. (Foto: APTN / EBU / TV 2)
 Lionel Ritchie opptrer. Han og Michael Jackson var nære venner.  (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Lionel Ritchie opptrer. Han og Michael Jackson var nære venner. (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Stevie Wonder hedret sin venn Michael Jackson. (Foto: APTN / EBU / TV 2)
Stevie Wonder hedret sin venn Michael Jackson. (Foto: APTN / EBU / TV 2)
jackson_tom_mic_680
jackson_tom_mic_680
Jackson_siste_plakat_680
Jackson_siste_plakat_680