Lance Armstrong (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)
Lance Armstrong (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)

Armstrong viste glimt av storhet

En taktisk manøver ga tredjeplass i sammendraget.

Se og følg dagens Tour de France-etappe direkte i vårt sykkelsenter

La Grande-Motte/Bergen (TV 2 Sporten): Mandagens etappe i Tour de France beviste at comebackkongen Lance Armstrong absolutt ikke har gått ut på dato.

Veteranen viste rutine og hang med da sluttbruddet - hvor både Thor Hushovd og Mark Cavendish lå - fikk gå vel 20 kilometer før mål.

I hovedfeltet bak ble flere av sammenlagtfavorittene liggende, sjanseløse i den tøffe sidevinden. Differansen i mål ble til slutt på 41 sekunder.

Kurt Asle Arvesens TV 2-blogg: «...blir spennende å se om gode gamle Lance er tilbake når fjellene kommer.»

Umiddelbart etter målgang begynte ryktene å svirre om at Armstrong bevisst hadde gått i bruddet for å sette press på sin Astana-lagkamerat - og sammenlagtfavoritt - Alberto Contador. Spesielt ettersom mannen fra Texas klatret opp til tredjeplass i sammendraget.

Det avviser imidlertid «Big Tex».

- Det var ikke et bakholdsangrep. De var allerede i gang, det var bare en akselerasjon. Men det overrasket meg at feltet hadde delt seg, sa Armstrong til hordene av journalister.

Kurt Asle Arvesen blogger daglig for tv2sporten.no under Touren

Alt om Touren: Nyheter | Resultater | Lag/Ryttere | Sendeskjema | Etappene

Også Astanas sportsdirektør, Johan Bruyneel, nekter for avtalt spill.

- Vi hadde ikke planlagt å ligge foran, sier han til TV 2 Sporten.

Tilfeldighet eller ei, hvis Armstrong & co. klarer å samarbeide skikkelig på tirsdagens lagtempo, kan amerikaneren ikle seg den gule ledertrøyen etter etappen.

- Aldri si aldri, men man må huske på den sjuende, åttende og niende rytteren (på laget). Ikke bare den femte (som tiden blir tatt på), sier Armstrong.SE TOUR DE FRANCE I HD:
I vårt splitter nye livesenter for sykkel kan du se etappen i HD-kvalitet, samtidig som du chatter med andre sykkelfans. Vi har også minutt for minutt-dekning av rittet der med løpende publisering av interessante videoklipp fra etappen.

FØLG TV 2 SPORTENS TOUR DE FRANCE-TEAM PÅ TWITTER:
Kommuniser ved å bruke hashtag #2tdf. Vi legger ut Twitter-meldinger, chat, SMS-er og MMS-er på TV og på nett i boksen ute til høyre på siden. Her får du også twittermeldingene til en rekke syklister som er med i Touren, deriblant Lance Armstrong og Kurt Asle Arvesen.

Les mer om hvordan du kan kommunisere med TV 2 via mobil og Twitter. Christian Paasche, http://twitter.com/TV2Paasche.