Berlusconi benekter flere pinlige bilder

Italias statsminister Silvio Berlusconi sier i et intervju at det ikke finnes flere fotografier som vil være pinlige for ham hvis de offentliggjøres før eller under G8-møtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

G8-møtet begynner onsdag i den jordskjelvrammede italienske byen L’Aquila. Mandag kommenterte Berlusconi et oppslag i den britiske avisen The Sunday Times om at en serie nye bilder vil bli offentliggjort i forbindelse med møtet.

– Visse utenlandske medier, med forbindelse til visse italienske medier, driver en morbid kampanje, sier Berlusconi til avisa Il Giornale, en avis i Milano som er en del av Berlusconis eget medieimperium.

– Det finnes ingen pinlige fotografier. Jeg gjentar: Jeg har ingenting å frykte. Søppel og sladder pirrer meg ikke, sier statsministeren.

I mai forbød italienske dommere offentliggjøring av tusener av bilder av Berlusconi og gjestene hans på feriestedet hans på Sardinia. Men flere bilder med toppløse unge damer og en naken mann, senere identifisert som Tsjekkias tidligere statsminister Mirek Topolanek, ble trykt i aviser i utlandet, også i Norge.

Politiet i Bari har varslet etterforskning etter at flere unge kvinner hevder å ha blitt betalt for å delta på fester på Villa Certosa, Berlusconis feriested på Sardinia. (©NTB)