Landet i Nicaragua: Den avsatte honduranske presidenten Manuel Zelaya går ut fra flyet i Managua, hovedstaden i Nicaragua. (Foto: AP/AFP/SCANPIX)
Landet i Nicaragua: Den avsatte honduranske presidenten Manuel Zelaya går ut fra flyet i Managua, hovedstaden i Nicaragua. (Foto: AP/AFP/SCANPIX)

Avsatt president landet i Nicaragua

Flyet med den avsatte honduranske presidenten Manuel Zelaya har landet i Nicaragua.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zelaya opplyste selv til den venezuelanske TV-kanalen Telesur at flyet med ham selv om bord landet i Managua i Nicaragua etter å ha blitt nektet å lande i Honduras.

Tidligere sa Zelaya at han ville lande i El Salvador.

Se video av situasjonen i landet:

(artikkelen fortsetter under videovinduet)

327056

Kastet ut av landet

For en uke siden ble den folkevalgte presidenten utsatt for militærkupp og kastet ut av landet i bare pysjamasen. Nå er han fast bestemt på å vinne tilbake makten.

Sammen med Zelaya reiste en representant fra FN, men kuppmakerne har vært klare i sin tale. De vil ta alle midler i bruk for å stoppe ankomsten.

LES OGSÅ: Honduras suspendert fra OAS

Nektes innreise

- Jeg har gitt ordre om at Zelaya ikke får komme inn i landet igjen. Vi kan ikke risikere at noen blir såret, sa kuppregimets utenriksminister Enrique Ortez i forrige uke.

Den internasjonale flyplassen i Honduras hovedstaden er stengt og strengt bevoktet av millitære. Alle flighter er kansellert.

Og søndag ble den avsatte presidenten hindret i å lande på flyplassen i Tegucigalpa. Flyet sirklet en stund over flyplassen, men fikk ikke landingstillatelse av kontrolltårnet.

I et intervju med TV-kanalen Telesur sa Zelaya at det ikke var mulig å lande på flyplassen fordi kuppregimet hadde utstasjonert en rekke militære kjøretøyer på rullebanen, samtidig som et kampfly og et helikopter befant seg i luften og dermed gjorde det vanskelig å lande.

LES OGSÅ:Obama: - Zelaya er fortsatt president

Kampfly

Kontrolltårnet ga Zelayas fly beskjed om det risikerte å bli avskåret av kampfly om det gjorde forsøk på å lande.

Zelaya opplyste at flyet i stedet vil lande i El Salvador, men endte opp i Nicaragua i stedet.

Han har på ingen måte har gitt opp å ta seg inn i landet han ble kastet ut av da han ble avsatt i et kupp forrige helg. (©NTB)

(©NTB/TV 2)