Mann siktet for forsøk på mordbrann i Bergen

31 år gammel mann innrømmer å ha tent på ting i leiligheten sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 31 år gammel mann er siktet for forsøk på mordbrann i Bergen natt til søndag.

– Mannen er ikke avhørt, men fortalte til politibetjenter i forbindelse med pågripelsen uoppfordret at han hadde tent på gjenstander i leiligheten sin, sier Rudolf Christoffersen, politiadvokat i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det er disse opplysningene, i tillegg til størrelsen på boligblokken, som var avgjørende for at mannen ble siktet etter mordbrannparagrafen, opplyser politiet.

20 beboere evakuert

Brannen i boligblokken i Frydenbølien startet trolig i en leilighet i underetasjen. Den spredte seg raskt til resten av bygningen, og over 20 beboere ble evakuert da kraftig røyk sivet inn i flere leiligheter, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Det er ikke meldt om personskader etter brannen, som ble varslet til politiet rundt klokka 2.45. Ti av beboerne ble fraktet til alternative overnattingsplasser etter at brannen var slukket. Ved 7-tiden søndag blusset brannen opp igjen, og de resterende beboerne, i overkant av ti personer, måtte flytte ut fra leilighetene sine.

- Uoversiktelig situasjon

– Vi fikk flere dramatiske meldinger om brannen. Situasjonen var uoversiktlig i starten, men heldigvis endte det bra, sier brannsjef Helge Eidsnes.

Leiligheten ble ifølge brannsjefen totalskadd.

Brannvesen og politi er på stedet søndag morgen. Mandag kommer kriminalteknikere for å hjelpe til med etterforskningen.

(©NTB)