PÅ PLASS: Michael Owen  (Foto: NARONG SANGNAK/EPA)
PÅ PLASS: Michael Owen (Foto: NARONG SANGNAK/EPA)

Owen: - Jeg er klar for landslaget

Michael Owen tror United-overgangen vil gi avkastning.

Michael Owen signerte fredag en toårs-kontrakt med Manchester United etter at hans kontrakt med Newcastle utløp tidligere i uken, og Michael Owen er nå klar for å komme tilbake til landslaget, melder Sky Sports .

Under Fabio Capello har Owen sunket i gradene på det engelske landslaget, men nå tror han at hans ankomst på Old Trafford vil endre dette.

- Dersom jeg er i god form fysisk og spiller bra er det gode sjanser for at jeg kan komme tilbake til Englands tropp, og jeg er sikker på at mine lagkamerater vil hjelpe meg med det, sier han.

- Jeg tror jeg kan tvinge meg tilbake med godt spill. Det er internasjonale storkamper rundt hjørnet og jeg ville vært en tosk dersom jeg sa at jeg ikke ville være en del av det.

- Jeg har 89 kamper for England, og det ville være fantastisk å legge til flere, jeg har en brennende trang til å spille bra uansett hvilket lag jeg spiller for.

Har møtt kritikk
Owens siste overgang har vært oppsiktsvekkende, men han har selv blitt vant med å få mer negativ kritikk enn han gjorde tidligere. 29-åringen er trygg på at han vil svare kritikerne og finne tilbake til toppformen med United.

- Jeg har møtt mer kritikk de siste årene enn jeg har gjort i hele min karriere, og det er en del folk der ute som kan være nokså bitre og harde.

- Noen ganger føler du nesten at du er en kriminell når man får så mye negativ omtale, men som fotballspiller får du alltid en siste sjanse til å vise hva du kan. Det er det jeg håper å oppnå i United. Jeg er fullstendig trygg på at jeg kan prestere, fordi man mister ikke ting over natten.

Ingen skadeproblemer
Owen aksepterer at han har hatt en vanskelig tid på St. James’ Park, men holder fast ved at fysikken ikke er et problem, selv om han har vært skadeforfulgt.

- Jeg har hatt noen frustrerende år, og det var skuffende at Newcastle rykket ned, men jeg har spilt over 500 kamper for klubb- og landslag og er fortsatt i 20-årene, så jeg ser ikke på meg selv som en skadeskutt spiller, avslutter Owen.