Kjetil Rekdal (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Rekdal: - Norsk fotball trenger Vålerenga i toppen

Kjetil Rekdal lader opp til Vålerenga-kampen med å skryte av motstanderen.

Se Aalesund - Vålerenga direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter kl. 20.00.

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Det har blitt fire Tippeliga-tap på rad for Ålesund, og søndag venter en knalltøff hjemmekamp mot et Vålerenga-lag som har seilt i medvind den siste tiden.

Les også: Fredheim Holm ute mot Aalesund

Men selv om bunnen kommer nærmere er det ikke krisestemning hos Kjetil Rekdal.

- Vi ligger på en plass på tabellen rundt der vi hadde regnet med at vi skulle være. I hvilken rekkefølge vi tar poengene bryr vi oss ikke så mye om, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

- Men dere er i poengnød?

- Det er det mange lag som er, sier Rekdal.

- Norsk fotball trenger Vålerenga i toppen
Han ser frem til å møte et Vålerenga som nå virkelig er i siget.

- Det er de. Det er jeg veldig glad for som Vålerenga-supporter, også får jeg legge bort det i et par timer. Jeg synes det er bra de er med i toppen og kjemper på øvre halvdel. Norsk fotball trenger Vålerenga med der, sier Rekdal.

Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud gleder seg over Vålerenga-rosen, men fastholder at man ikke kan hvile på laurbærene selv om resultatene har vært gode den siste tiden.

- Vi synes det er tilsvarende flott, og det er vi glade for. Vi har hatt den ambisjonen hele tiden, men det deles ut lite på denne tiden så det er ingen grunn til å sole seg i glansen ennå, sier Skullerud til TV 2 Sporten.

- Trenger storklubbene
TV 2 Sportens fotballekspert, Petter Myhre, mener det er viktig at både Vålerenga og de andre storklubbene gjør det godt.

- Det norsk fotball trenger er at klubber som Vålerenga, Brann, Rosenborg og Viking, de med store ressurser fra de store byene, hevder seg i toppen, sier Myhre før han utdyper:

- Det er viktig fordi norsk fotball trenger publikum og sponsorer for å hevde seg internasjonalt og for å skape en stor publikumsinteresse. Vålerenga er den klubben i osloregionen som fenger mest og skaper mest blest rundt seg, men samtidig har for eksempel Aalesund vist at de har stor entusiasme rundt kampene sine. Internasjonalt er det viktig at de med store ressurser klarer å hevde seg, men for Tippeligaen som produkt er det kjempespennende at andre enn de store klubbene hevder seg. Det gjør det mer spennende og mer uforutsigbart for de som følger med, sier Myhre.

- Vålerenga er favoritter
Søndag møter Vålerenga og Tor Ole Skullerud en slu taktiker i Kjetil Rekdal, men Skullerud vil ikke fokusere på hvilke ess Rekdal kan ha i ermet.

- Rekdal tenker jeg ikke på, vi har fokus på Aalesund. Det blir en tøff kamp på kunstgresset deres. Det er et stor entusiasme i Aalesund, og det er et hardtarbeidende lag som er vanskelig å slå på bortebane, sier Skullerud.

Petter Myhre gir Vålerenga favorittstempelet.

- Ser man på tabellen og prestasjoner er Vålerenga favoritter. De har normalt et godt tak på Aalesund og fire kamper på rad uten tap mot dem. I tillegg har de vært gode borte og har seks bortekamper på rad uten tap. Det er et lag i stigende form som møter et lag i synkende form, forklarer Myhre.

Keeperen spørsmålstegnet for VIF
Vålerenga må imidlertid klare seg uten den offensive trioen Daniel Fredheim Holm, Dawda Leigh og «Mos», uten at Myhre tror det betyr all verden.

- Bare Dawda har spilt mye av dem i den perioden det har gått bra. Laget har vist at de klarer seg uten dem og har nok slagkraft. Vålerenga har en av de beste stallene i Tippeligaen og tåler skader, sier Myhre.

Det store spørsmålstegnet hos Vålerenga mener Myhre er keeperen, ettersom Troy Perkins spiller Gold Cup med det amerikanske landslaget.

- Det er selvfølgelig et spørsmålstegn ved at de bytter keeper. Øyvind Bolthof har ikke stått mye de siste årene. Men noen ganger gjør jo keeperen som kommer inn kanonkamper, slik for eksempel Kenny Stamatopoulos har gjort for Lyn, men det blir et spenningsmoment, sier Myhre.

Men selv om han holder Vålerenga som favoritter venter han ikke noen brakseier.

- Jeg tror det blir en jevn kamp, det blir ingen overlegen seier til noen av lagene om det blir en seierherre, sier Myhre.

Statistikk:
Aalesunds FK - Vålerenga Fotball, TV 2
Innbyrdes:
Møtes for 6. gang i Ålesund. Status: 1-2-2

Aalesund har kun vunnet én av totalt elleve seriekamper mot Vålerenga.

Vårkampen på Ullevaal endte 1-1 (det var Aalesunds første bortepoeng mot Vålerenga noen sinne).

Sju klubber har unngått det røde kortet i Tippeligaen 2009 - Aalesund og Vålerenga er to av dem.

Aalesunds FK
Aalesund har hatt blandet hell på eget kunstgress denne Tippeliga-sesongen (3-2-3).

Aalesunds to siste hjemmekamper har endt med nederlag - begge uten nettkjenning.

Aalesund står med fire strake tap i Tippeligaen.

Elleve kamper er spilt siden Aalesund sist delte poengene.

Med sju mål er Aalesund minstscorende av Tippeliga-lagene etter halvtid.

Fredrik K. Carlsen, Enar Jääger, Demar Phillips, Glenn Roberts, Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy har alle to gule kort og må sone karantene ved neste.

Vålerenga Fotball
Vålerengas eneste tap på fremmed gress i årets Tippeliga kom i første serierunde.

Vålerenga har vunnet de to siste bortekampene, begge uten baklengsmål.

Vålerenga har gitt fra seg fem poeng i løpet av 2. omgangene.

Elleve av Vålerengas mål har kommet på headinger.

Vålerenga har kun fått 15 gule kort og er med det snillest i Tippeligaen.

Morten Berres neste Tippeliga-kamp vil bli den 300. (42/10 for Skeid, 25/10 for Haugesund, 87/20 for Viking og 145/32 for Vålerenga).

Freddy dos Santos, Kristofer Hæstad og Jarl-André Storbæk har to gule kort og må sone karantene ved neste.