NAKEN PILOT skal få flypassasjerer til å følge med på sikkerhetsvideoen om bord i Air New Zealands fly.  (Foto: Air New Zealand/AP)
NAKEN PILOT skal få flypassasjerer til å følge med på sikkerhetsvideoen om bord i Air New Zealands fly. (Foto: Air New Zealand/AP)

Flyselskap viser naken sikkerhetsvideo

Air New Zealand vil fange oppmerksomheten til passasjerene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NAKEN FLYVERTINNE viser hvordan sikkerhetsbeltet skal festes.  (Foto: Air New Zealand/AP)
NAKEN FLYVERTINNE viser hvordan sikkerhetsbeltet skal festes. (Foto: Air New Zealand/AP)
New Zealanderne går nye veier for å få flypassasjerer til å følge med på sikkerhetsvideoen.

Kroppsmaling

Nå har ikke lenger flykabinpersonellet på seg uniformer, men et strøk kroppsmaling.

«Den nakne sannhet om sikkerhet» vises på Air New Zealands innenriksflyginger, men har også blitt lagt ut på nett, og har hatt over 1,2 millioner visninger på fire dager.

Se videoen på YouTube! (Ekstern lenke)

På videoen kan man se tre kabinpersonell og en pilot som demonstrerer hvordan en fester sikkerhetsbelte, tar på flytevest og snakker om flysikkerhet og nødprosedyrer.

NAKEN FLYVERT viser hvordan man skal stue håndbaggasjen opp i hyllene på Air New Zealands fly.  (Foto: Air New Zealand/AP)
NAKEN FLYVERT viser hvordan man skal stue håndbaggasjen opp i hyllene på Air New Zealands fly. (Foto: Air New Zealand/AP)

Det er ekte ansatte i videoen, ikke modeller eller skuespillere. Alle har kroppsmaling som skal se ut som deres egne uniformer.

PR-jippo og sikkerhet

Ideen om kroppsmaling er tatt videre til TV-reklamene for flyselskapet. Slagordet er oversatt til norsk: «I Air New Zealand, har vi ingenting å skjule»

Direktør i selskapet Rob Fyfe er med i en av reklamefilmene.

– Vi tror at det er viktig å få folk til å smile i harde tider, og det gir oss mulighet til å skille oss fra andre flyselskaper, sier markedssjef i Air New Zealand, Steve Bayliss, til nyhetsbyrået AP.