Hushovd (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)
Hushovd (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

- Hadde vært ålreit å sette Cavendish på plass

Atle Kvålsvoll fyrer opp stemningen før søndagens flate etappe.

Monaco/Bergen (TV 2 Sporten): Det blåser opp til en voldsom spurtduell mellom oksen fra Grimstad og en eplekjekk brite.

- Hadde du Cavendish i bakhodet?

- Nei, jeg ville bare komme meg igjennom. Det er ikke han jeg sitter å tenke på, sier Hushovd etter den første etappen i årets Tour.

- Det er ikke tvil om at det hadde vært ålreit å sette ham på plass, men den eneste måten å gjøre det på er med beina, ikke kjeften, sier Kvålsvoll.

Den eneste måten å lure Cavendish på er hvis Hushovds berømte lagtog treffer med opptrekket.

- Vi får håpe det. Det blir bare å prøve i morgen, og satse på at det blir bra smell på det, sier Hushovd.

Vinn sykkel etter hver etappe: Spill Tourmanager her!

- Cancellara-seier bra for Thor
At det ble Fabian Cancellara (28) i gul ledertrøye etter første etappe var det beste som kunne skje for Thor Hushovds (31) seiersplaner i Tour de France tror Atle Kvålsvoll.

Det betyr at Kurt Asle Arvesen (34) og hans Saxo Bank-kamerater vil holde full kontroll på hovedfeltet og sørge for massespurt på samtlige av kommende ukes flate etapper på vei mot Barcelona.

- For Thor og Cervélo er det bra. Hadde for eksempel Astana tatt den gule trøya, ville laget ikke brydd seg om å beholde den så tidlig i rittet og latt brudd få gå fritt av gårde. Saxo Bank vil ha Cancellara lengst mulig i gult, konkluderer Hushovds trener, Atle Kvålsvoll (47), overfor NTB.

Les også: Knusende etappeseier for Cancellara
Les også: Hushovd slet i Monaco
Les også: Fornøyd Arvesen etter først etappe

- Ikke sikkert Saxo Bank kjører for gult
Dag Otto Lauritzen er langt fra like sikker på at Saxo-Bank vil kjøre for å beholde den gule trøya.

- Det er absolutt ikke sikkert at det at de gjør det, de kan ikke bruke opp laget den første uken bare for å beholde den gule trøyet. De er nok mer interessert i den siste uken, sier Lauritzen til TV 2 Sporten.

Han har sett på søndagens løype og tør heller ikke garantere at det bli massespurt.

- Det blir spennende å se. Etappen i morgen blir hard og det er ikke sikkert at det blir en massespurt, sier Lauritzen.

At det skal ende med samlet felt er likevel det mest sannsynlige utfallet.

- Det er nok ganske stor sannsynlighet for at det blir spurt, men ikke nødvendigvis fordi Saxo Bank holder feltet samlet. Spurtlagene må nok gå sammen, og det er bra for Thor. Cervélo kan ikke dra feltet alene, sier Lauritzen.

- Beklager Thor
Men selv med massespurt kan det blir tøft for Hushovd. Lauritzen peker på en rekke ryttere som kan bli tøffe å slå.

- Toget til Thor er nødt til å fungere når han møter Mark Cavendish, Daniele Bennati, Tom Boonen, som plutselig kom tilbake, og de andre. Det blir spennende.

- Og hvem tror du vinner etappen?

- Beklager Thor, men jeg tror Cavendish blir vanskelig å slå, sier Lauritzen.

- Visste løypa var hard
Som ventet ble åpningsetappen over 15,5 kilometer i stupbratt terreng for tøff for Hushovd. Drepende motbakker i opp mot 10 prosent stigning passer ikke den relativt tunge norske syklisten.

120. plasser er ikke noe 31-åringen samler på.

- Jeg visste på forhånd at løypa er for hard for meg. Jeg hadde ingen andre ambisjoner enn å komme greit gjennom. Likevel hadde jeg ikke mer å gi på med noe sted i løypa. Nå er jeg bare glad Tour de France er i gang, sier Hushovd.

Følg TV 2 Sportens Tour de France-team på Twitter under hele Touren. Kommuniser ved å bruke hashtag #2tdf. Vi legger ut Twitter-meldinger, chat, SMS-er og MMS-er på TV og på nett i boksen ute til høyre på siden. Her får du også twittermeldingene til en rekke syklister som er med i Touren, deriblant Lance Armstrong og Kurt Asle Arvesen. Les mer om Hvordan du kan kommunisere med TV 2 via mobil og Twitter. Christian Paasche, http://twitter.com/TV2Paasche.

(©NTB/TV 2 Sporten)