Kjetil Rekdal og Eirik Bakke  (Foto: t/)
Kjetil Rekdal og Eirik Bakke (Foto: t/)

Rekdal vil aldri si hva Bakke sa til Phillips

...og Kjetil Rekdal og AaFK bestemt seg for å akseptere «alkis»-karantenen.

Kjetil Rekdal risikerer én kamps utestengelse, og Aalesund kan bli ilagt bot, etter trenerens alkis-karakteristikk av Eirik Bakke. Rekdal og AaFK aksepterer anmeldelsen, men er kritisk til at kun de er anmeldt av forbundsstyret.

«AaFK og Kjetil Rekdal aksepterer forbundsstyrets anmeldelse til Doms- og sanksjonsutvalget, men vi har vanskelig for å forstå at forbundsstyret kun anmelder oss», skriver AaFKs styreleder Torill Hole Standal i en pressemelding lørdag.

- Sagt mitt siste ord
Rekdal selv vil imidlertid ikke kritisere forbundsstyret for at Bakke går fri.

- Jeg er ikke opptatt av noen andre enn meg selv. Når det gjelder min sak har jeg ikke lyst til å si noe som helst om det for å være helt ærlig. Det er så mange som uttaler seg i hytt og pine, det skal de få fortsette med. jeg har sagt mitt siste ord når det gjelder den saken, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

- Er du skuffet over måten du har blitt behandlet på?

- Folk får mene hva de vil, si hva de vil og skrive hva de vil. Jeg er opptatt av meg selv. Jeg burde ikke sagt det jeg sa, det var det siste verset i en historie og det ser ut til at det får konsekvenser. Det får jeg bare leve med, sier Rekdal.

- Teller du til ti neste gang?

- Jeg telte mye lenger enn til ti i Bergen, sier Rekdal, som likevel vil ta lærdom av episoden.

- Jeg er såpass oppegående at jeg evaluerer meg selv. Man må tenke gjennom en del ting, lære av dem, unngå en del ting og være smartere i en del tilfeller. Det er det jeg får ta med meg fra den ett sekunds blackouten i Bergen, sier AaFK-treneren.

Vil aldri si hva Bakke sa til Phillips
Det er imidlertid én ting han aldri vil si: Hva Erik Bakke sa til Demar Phillips, og som fikk Rekdal til å tenne på alle plugger.

- Det kommer aldri offisielt ut. Det har heller ikke blitt skrevet i den rapporten jeg skrev til forbundet. Når jeg spiller fotball og har en krangel eller disputt med andre så gjelder det som usagt når kampen er ferdig og du går over sidelinjen. Derfor har jeg ikke noe behov eller grunn til å bryte den æreskodeksen jeg har forhold meg til i hele mitt liv som fotballspiller.

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) opplyste fredag at Rekdal og AaFK er anmeldt til Doms- og sanksjonsutvalget etter at Rekdal hadde kalt Brann-spilleren Eirik Bakke for «alkis» i intervjusonen etter kampen mellom Aalesund og Brann i slutten av juni.

Rekdal kan få én kamps karantene, mens AaFK kan bli bøtelagt 10.000 kroner. Både Bakke og Brann slipper straff etter episoden.

«Som arbeidsgiver støtter vi Kjetil på alle måter. AaFK og Kjetil Rekdal er opptatt av at vi i framtiden unngår lignende episoder ved å ha ekstra fokus på fotballens fair play-prinsipper og klubbens verdier,» skriver Standal.

Se den mye omtale episoden her:

325518

(©NTB/TV 2 Sporten)