BARCELONA FAN? Kleberson hevder Ronaldo var Barcelona fan da han ankom Manchester United i 2003. (Foto: MARTIN RICKETT/EPA)
BARCELONA FAN? Kleberson hevder Ronaldo var Barcelona fan da han ankom Manchester United i 2003. (Foto: MARTIN RICKETT/EPA)
Alex Ferguson (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
Alex Ferguson (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)

Her er Fergusons beste og verste signeringer

Sir Alex har gjort både det geniale og katastrofale på overgangsmarkedet.

Sir Alex Ferguson er kjent for å ta risker på overgangsmarkedet. Det gjorde han i aller høyeste grad da han fredag signerte den utskjelte spissen Michael Owen.

Så gjenstår det å se om Owen skriver seg inn på Fergusons skryteliste, eller om han havner på flopplisten etter at toårskontrakten med Manchester United løper ut.

Den engelske avisen The Times har pekt ut Fergusons fem beste og verste kjøp i løpet av hans regjeringstid på Old Trafford.

Her er Fergusons fem beste signeringer

Denis Irwin, 1990
Den allsidige irske backen var 24 år og spilte på nivå to i England for Oldham Athletic da Ferguson kjøpte han for om lag seks millioner kroner. Irwin ble en klubblegende i Manchester og spilte over 500 kamper for klubben og var med på å vinne syv ligatitler.

Eric Cantona, 1992
Franskmannen var utskjelt av mange i Leeds, men Sir Alex valgte gamblet på å hente Cantona til Old Trafford. Det skulle vise seg å bli et lykketreff. Cantona banket inn scoringer og var med på å vinne ligaen for første gang på 25 år. På hans fem sesonger i klubben vant klubben ligaen fire ganger. Cantona var ekstremt disiplinert på treningsfeltet og ble derfor en viktig inspirasjon for unge spillere.

SJOKK 10: Eric Cantona forlot regjerende
  ligamester Leeds til fordel for konkurrent Manchester United. (Foto:
  EPA/Michael Stephens/NTB scanpix)
SJOKK 10: Eric Cantona forlot regjerende ligamester Leeds til fordel for konkurrent Manchester United. (Foto: EPA/Michael Stephens/NTB scanpix)

Roy Keane, 1993
Den aggressive midtbanespilleren var egentlig innstilt på å gå til Blackburn, men Ferguson tok affære i siste liten og klarte å overtale Keane til å komme til Old Trafford i stedet. Der ble han klubbens store lederskikkelse og var meget sentral for klubbens suksess de neste tolv årene.

Teddy Sheringham, 1997
Flere hevet øyenbrynet da 31 år gamle Sheringham ble valgt som Eric Cantonas erstatter i Manchester. Den rutinerte spissen leverte imidlertid varene og ble et fryktet våpen innenfor motstanderens 16.-meter.

Cristiano Ronaldo, 2003
Ferguson har alltid hatt troen på unge spillere. Det ble understreket da han hentet 18 år gamle Cristiano Ronaldo fra Sporting Lisboa. Den dribleglade vingen imponerte stort i en treningskamp mellom lagene i 2003 og Ferguson innså at dette var en spiller som måtte kjøpes. Prisen ble om lag 135 millioner kroner. Ronaldo hjalp klubben til tre seriemesterskap (2006–07, 2007–08, 2008–09) og utviklet seg til verdens beste fotballspiller i uniteddrakten før han fro videre til Real Madrid for svimlende 832 millioner kroner i 2009.

Savner du noen på listen? Si din mening i kommetarfeltet nederst på siden!

HYLLER
  FERGUSON: Cristiano Ronaldo. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
HYLLER FERGUSON: Cristiano Ronaldo. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Her er Fergusons fem verste signeringer:

Ralph Milne, 1988
Den tidligere Dundee United-vingen var en total fiasko i United. – Jeg har aldri hevdet at det er det beste kjøpet jeg har gjort. Old Trafford var rett og slett for stor for ham og han forsvant ut i skyggen, har Ferguson uttalt seinere.

Massimo Taibi, 1999
I jakten på Peter Schmeichel erstatter i United-målet falt valget på Venezias sisteskanse Massimo Taibi. Den slepphendte keeperen kostet Sir Alex 45 millioner kroner, men italieneren ble en ubetinget fiasko. Han varte bare fire måneder i lklubben og utmerket seg blant annet med en kjempebrøler på et løst skudd fra Southamptons Matt Le Tissier.

Savner du noen på listen? Si din mening i kommetarfeltet nederst på siden!

Juan Sebastian Veron, 2001
Den høyreiste argentinske midtbanespillere skulle bli Uniteds nye midtbanegeneral, men fant seg aldri til rette i Premier League. Han viste riktignok klasse i enkelte kamper, men var sett under ett en dige skuffelse. En skuffelse som kostet Sir Alex om lag 280 millioner kroner da han kom fra Lazio.

Eric Djemba-Djemba, 2003
En aggressiv midtbanespiller som ble sett på som en potensiell arvtaker for Roy Keane på midtbanen. Det ble han aldri. I dag spiller han for danske OB.

Eric Djemba-Djemba (Foto: JIM WATSON/AFP)
Eric Djemba-Djemba (Foto: JIM WATSON/AFP)

Kleberson, 2003
2003 var ikke bare suksess for Sir Alex på overgangsmarkedet, til tross for at Ronaldo ankom klubben. Brassen Kleberson var ikke et lyspunkt i tilværelsen. Snarere tvert imot. - Han viste meg aldri tillit de fem første månedene i klubben, sa Kleberson om Alex Ferguson da han ble solgt unna i 2005.