FORNØYD: En smilende Michael Owen kan konstatere at den medisinske testen gikk bra. (Foto: STRINGER/UK/REUTERS)
FORNØYD: En smilende Michael Owen kan konstatere at den medisinske testen gikk bra. (Foto: STRINGER/UK/REUTERS)
Michael Owen (Foto: Manutd.com/)
Michael Owen (Foto: Manutd.com/)

Owen: - En fantastisk følelse

Michael Owen er i ekstase etter overgangen til Manchester United.

Flere fotballentusiaster kniper fortsatt seg selv i armen etter Michael Owens sjokkovergang til Manchester United. For få hadde ventet at den avskrevne og til dels latterliggjorte spissen skulle ende opp i stallen til de regjerende seriemesterne.

I går kveld kunne Owen glise bredt ikledd den røde United-drakten utenfor treningsanlegget Carrington.

Michael Owen (Foto: Manutd.com/)
Michael Owen (Foto: Manutd.com/)

Hull-aktuell
Det så lenge mørkt ut for Michael Owens drøm om å spille neste sesong for en toppklubb i Premier League. Hull og Everton virket å være de to klubbene som hadde det sterkeste ønsket om å hente den kontraktsløse 29-åringen.

I desperasjonen for å finne seg en ny arbeidsgiver utarbeidet Owens agentteam en fyldig skrytebrosjyre, som ble sendt rundt til alle klubbene i Premier League i håp om å få napp.

Etter ukevis med spekulasjoner kom en uventet telefon fra Sir Alex Ferguson. Owen nølte ikke et sekund og fredag kveld kunne han presenteres som unitedspiller.

Frokost med Sir Alex
Owen skrev under på en toårskontrakt med de røde djevlene.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier trodd det skulle skje, men jeg fikk en telefon fra manageren som ba meg om å komme å møte ham, forteller Owen til MUTV.

Sir Alex inviterte Owen til en engelsk frokost og spurte om han kunne tenke seg to år i unitedtrøyen.

- Jeg hadde akkurat begynt å snakke med andre klubber, da Sir Alex ut av det blå ringte meg onsdag ettermiddag og inviterte meg på frokost dagen etter. Der sa han at han ønsket å signere meg. Jeg takket ja uten å tenke meg om, sier Owen til The Times.

Han vedgår at tiden i Newcastle ikke vil gjøre krav på mye spalteplass når biografien om hans karrière skal skrives.

- Jeg gjorde det ikke så bra i Newcastle, men før det har jeg hatt en veldig god karrière og jeg føler meg sikker på at å spille for en toppklubb som denne kan bidra til å få karrieren min på rett kjøl igjen, sier Owen.

Vil vinne titler
Nå drømmer han å kjempe om titler i United.

- Det er fortsatt litt tidlig å snakke om det, men når man tenker på United så tenker man automatisk på trofeer, en fantastisk stadion og en massiv fanbase, skryter Owen.

Flere har vært skeptiske til Owens overraskende overgang til Manchester United. Kritikere har pekt på spissens skadehistorikk og ment at Sir Alex har gamblet ved å gi Owen en sjanse.

- Ikke ekstra skadeutsatt
Hovedpersonen selv forsøker imidlertid å berolige skeptikerne.

- Det har vært mye snakk om det og mye vil komme frem rundt min skadesituasjon de kommende måneder og år, men sannheten er at jeg ikke er ekstra sårbar for skader, hevder Owen.