Lance Armstrong of the United States (R) waves to the public with teammate 2007 Tour de France winner Alberto Contador  (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)
Lance Armstrong of the United States (R) waves to the public with teammate 2007 Tour de France winner Alberto Contador (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)

Contador er sjefen i Astanas stjernegalleri

- Alberto er leder og vi respekterer det, sier Johan Bruyneel.

Det er ingen tvil om at det er Lance Armstrong som vies størst oppmerksomhet når sommerens vakreste sykkeleventyr nærmer seg start i Monaco, men fra Astana er signalene klare: Alberto Contador er sjef.

- Nå er Alberto leder og vi respekterer det. Jeg har diskutert det med Lance. Det sier noe om hvordan vi verdsetter ham og respekterer ham, sier Astanas sportsdirektør Johan Bruyneel.

Les også: Kurt Asle starter like før Armstrong i Monaco
Les også: Hushovd guider deg gjennom den første Tour-etappen
Les også: Lance sliter med nerver før Touren

Men med to så store sammenlagtkandidater på samme lag tror mange det kan by på konflikter i Astana. Det avviser rytterne.

- Jeg skal kjøre hardt i tre uker. Om det er for Alberto, Levi eller for noen andre på laget så skal jeg gjøre alt jeg kan. Det viktigste er at vi vinner rittet, sier Armstrong.

Alberto Contador er vant til konkurranse og finner god motivasjon i situasjonen.

- For meg er det normalt, men det er jo en ekstra motivasjon. Jeg liker å jobbe under press, sier Contador.

Johan Bruyneel tror ikke det blir noen problemer mellom de to rytterne.

- Rivaliseringen er noe media har hoppet på og blåst opp. De prøver å forstørre det. Det må vi bare fortrenge, sier Bruyneel.

Men litt rivalisering må man kanskje regne med når man har syklister som Lance Armstrong, Alberto Contador, Andreas Klöden og Levi Leipheimer på laget.