Roger Federer  (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Roger Federer (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Federer stormet til finale

Kan ta sin 15. Grand Slam-tittel.

Tommy Haas levert en knallsterk kamp, men uheldigvis var motstanderen Roger Federer, som stormet til sin sjuende strake Wimbledon-finale.

I fredagens semifinale møttes to av de beste gresspillerne på ATP-touren. Haas leverte knallsterkt spill, men møtte sin overmann i Roger Federer. Sveitseren seiret 7-6 (7-3), 7-5, 6-3.

– Det er veldig godt å være tilbake i finalen. Jeg har hatt mye press på meg i alle år. Dette blir bare en ny, stor kamp hvor jeg har muligheten til å skrive meg inn i historiebøkene, sa Federer, som med finaleseier tar sin 15. Grand Slam-tittel. Det blir i så fall historisk.

Federer står med fem Wimbledon-triumfer, men måtte gi tapt for Rafael Nadal i fjor. I årets semifinale leverte han igjen magiske øyeblikk. Med presise volleyer, lobber og server var Federer aldri truet.

Haas, som nylig vant turneringen i Halle, hadde faktisk aldri en eneste mulighet til å bryte motstanderens serve. Likevel spilte tyskeren en svært god kamp og fikk heller ikke sin egen serve brutt før i siste game i annet sett.

– Tommy har spilt bra helt siden vi var i Paris (Roland-Garros). Jeg er veldig fornøyd med det jeg klarte å gjøre. Å være i finaler her er ekstraordinært, sa Federer.

Andy Roddick og Andy Murray spiller den andre semifinalen fredag. (©NTB)