Kjetil Rekdal og Eirik Bakke  (Foto: t/)
Kjetil Rekdal og Eirik Bakke (Foto: t/)

NFF vil gi Rekdal «alkis»-karantene

Doms- og sanksjonsutvalget innstiller Kjetil Rekdal på én kamps karantene. Eirik Bakke slipper straff.

Forbunsstyret melder i en pressemelding at Kjetil Rekdal innstilles på en kamps karantene, samt at Aalesund får 10 000 kroner i bot.

Når det gjelder Eirik Bakke har Forbundsstyret valgt å ikke forfølge saken på noe annet vis enn med en skriftlig påminnelse til Brann.

- Jeg er ikke begeistret for det Bakke gjorde heller. Men har var det veldig klar forskjell på oppførselen. Vi vil ikke ha den slags i norsk fotball, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til TV 2 Sporten.

- Har du hørt noe lignende det Rekdal sa til Bakke?

- Jeg har hørt mye rart opp gjennom årene, men ikke noe lignende foran åpen mikrofon av en profesjonell aktør, sier Kåfjord.

- Var dere enige om straffen, kunne den blitt enda strengere?

- Vi kunne gått enda lenger. Men vi føler at utmålingen er et klart nok signal, sier Kåfjord.

Les også: Rekdal slipper straff fra Aalesund
Les også: Semb: - Dette var verken fugl eller fisk

Her er pressemeldingen:
Forbundsstyret anmelder Kjetil Rekdal og Aalesunds FK til Doms- og sanksjonsutvalget for å ha utvist upassende opptreden.

Bakgrunnen er hendelsen som oppsto mellom Kjetil Rekdal og Eirik Bakke etter tippeligakampen mellom Brann-Aalesunds FK. Forbundsstyret mener at situasjonen som oppsto ikke er i tråd med fotballens Fair Play prinsipp og at uttalelsene er med på å undergrave oppfatningen av fotballen som en seriøs aktør.

Forbundsstyret har på bakgrunn av redegjørelsene fra klubbene kommet frem til at Kjetil Rekdal innstilles til en kamps karantene og en bot pålydende kr. 10 000,- til Aalesunds FK.

Videre har Forbundsstyret valgt å ikke forfølge saken videre ovenfor Brann og Eirik Bakke. Brann får en skriftlig påminnelse fra NFF der klubben minnes om hvilke forventninger det stilles til oppførsel fra aktører på dette nivået.

Må reagere
- Slik oppførsel hører ikke hjemme i norsk fotball, og alle har et personlig ansvar for å unngå at slikt skjer. Av preventive hensyn er det derfor helt nødvendig å reagere mot denne typen hendelser. Det er viktig at de ansvarlige myndigheter markerer at man anser denne typen oppførsel for å være unødvendig og uheldig for fotballens anseelse, kommenterer fotballpresident Sondre Kåfjord.

Forventer respekt
Forbundsstyret sier videre at de forventer stor grad av profesjonalitet blant aktørene i klubber på dette nivået, og mener det er viktig å markere at man ikke tolerer denne typen atferd. Det forventes at aktørene omtaler hverandre med gjensidig respekt og på en saklig måte også i situasjoner der den enkelte er under press.

Aalesunds FK og Rekdal har frist til torsdag 16. juli for å komme med bemerkninger til anmeldelsen som deretter skal behandles av Doms- og sanksjonsutvalget.