z
z

Her er oppskriften fra «Sommertid»

Slik lager du dampede blåskjell - og dette drikker du til.

Dampet blåskjell

Til fire personer

2 kg blåskjell
½ finhakket løk
2 fedd finhakke hvitløk
2 dl tørr hvitvin
2 ss finhakket persille
4 ss smør

Surr løk og hvitløk til løken er gyllen. Hell på hvitvin og la det koke i ett minutt. Tilsett blåskjell som er skylt i vann på forhånd. Sett på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg. Persille vendes inn og retten serveres.

Dampet Blåskjell 2

Til fire personer

2 kg blåskjell
½ finhakket løk
2 fedd finhakke hvitløk
½ chili
2 dl tørr hvitvin
2 dl kokosmelk
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket koriander
4 ss smør
1 ss rød karri

Surr løk, hvitløk, chili og karri i smør til løken er gyllen. Hell på hvitvin og kokosmelk og la det koke i ett minutt. Tilsett blåskjell som er skylt i vann på forhånd. Sett på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg. Persille og koriander vendes inn og retten serveres.

NB!

Hvis man plukker blåskjell selv, så bør man ringe Mattilsynets Blåskjelltelefon på tlf. 820 33 333, for å forsikre seg om at blåskjellene ikke er giftige.

Vintips

Prieur Sancerre 2008

Varenummer: 57650, Kr. 179,90

Besøk «Sommertid» sine nettsider her.