England soccer stars strikers Michael Owen (left) of Liverpool and Wayne Rooney who plays for Everton enjoy a go kart race at the Forte Village Hotel in Sardinia, Tuesday May 25, 2004. The England team are in Sardinia preparing for the Euro 2004 soccer championships. (Foto: Sean Dempsey/EPA)
England soccer stars strikers Michael Owen (left) of Liverpool and Wayne Rooney who plays for Everton enjoy a go kart race at the Forte Village Hotel in Sardinia, Tuesday May 25, 2004. The England team are in Sardinia preparing for the Euro 2004 soccer championships. (Foto: Sean Dempsey/EPA)

Owen nesten klar for Manchester United

- Kun den medisinske testen gjenstår, skriver The Times.

Målmaskinen Owen, som var med og spilte Newcastle ned til The Championship forrige sesong, ble såkalt «free agent» på tirsdag.

LES ØYVIND ALSAKERS OWEN-BLOGG: «Tidenes karrierefall»

Nå kan den tidligere Liverpool-spissen forsvinne til Manchester United. The Daily Telegraph melder at Owen er svært nær ved å signere for de «røde djevlene».

- Det er utrolig at Michael en dag vurderte en overgang til Hull, og nå har Manchester United kommet inn i bildet!

The Northern Echo og The Times forteller at Owen skal gjennomgå den medisinske testen på Old Trafford fredag formiddag.

Har kontraktsforslaget klart
Sky Sports skriver at Manchester United har innledet samtaler med spissens representanter.

Sir Alex Ferguson skal ha tilbudt 29-åringen en lønn på 500 000 kroner i uken - pluss ulike bonuser som blir utbetalt avhengig av spilte kamper og scoringer.

- Det er utrolig at Michael en dag vurderte en overgang til Hull, og nå har Manchester United kommet inn i bildet. Dette er akkurat det han trenger i sin karriere, og alt tyder på at avtalen vil bli signert, sier en talsmann for Owen til The Sun.

Brukt i sports-spelet Gjett Spillere
Brukt i sports-spelet Gjett Spillere

United kommenterer ikke ryktene
Owen har et ønske om å spille i Mesterligaen igjen. Det vil også styrke hans sjanser til å komme med i England-troppen til VM i Sør-Afrika.

Sky Bet har satt oddsen på at Owen går til United kraftig ned.

- Vi kommenterer ikke transferrykter, sier en United-talsmann til BBC.

Den mulige sjokkovergangen blir mottatt med kraftig kritikk i ulike medier.

LES ØYVIND ALSAKERS OWEN-BLOGG: «Tidenes karrierefall»

The Suns United-reporter Neil Custis skriver blant annet at Ferguson foretar seg sin «største gambling i hele sin managerkarriere om han signerer Owen».

- Det var en tid der United kunne knipse med fingeren, så kom alle spillerne de ville ha til klubben. Den tiden er definitivt over, skriver han i sin kommentar i Englands største avis.

Manchester Uniteds supporterklubb i Skandinavia er imidlertid av en annen oppfatning, og skriver følgende på sine nettsider:

- Owen skal ha akseptert å gå markant ned i lønn for å spille for Manchester United. Det sies at kontrakten hans blir mest prestasjonsbasert. Legger man til det faktum at han kommer gratis, er faktisk ikke dette gambling fra Ferguson. Her kan man si at United ikke har noe å tape, skriver de på United.no.

Lang skadehistorikk
Hull, Stoke, Tottenham og Blackburn har vært koblet til Owen de seineste ukene. Blackburn-manager Sam Allardyce benektet at han ønsket Owen til Ewood Park.

Allardyce mener Owens skadehistorie gjorde ham uaktuell.

- Jeg trenger en spiss som er tilgjengelig 30 kamper neste sesong. Det har ikke Owen vært de siste fire årene, sier Allardyce.

Fergusons sjokktilbud til Owen kommer etter at skotten mislykkes med å hente Lyon-spissen Karim Benzema til Old Trafford. Den elegante franske spissen skrev tidligere denne uken under for Real Madrid.

Owen blir, om ikke annet, en langt billigere løsning enn Karim Benzema, som ble solgt for 315 millioner kroner.

LES ØYVIND ALSAKERS OWEN-BLOGG: «Ole Gunnar Solskjær fortalte meg en gang at Owen har kommet langt kun på grunn av sin selvtillit. Han kan ikke en gang skyte, sa Solskjær.»

Michael Owen (Foto: CRAIG BROUGH/AFP)
Michael Owen (Foto: CRAIG BROUGH/AFP)

Possebon lånes ut
Manchester United-bossen har solgt Cristiano Ronaldo til Real Madrid for 832 millioner kroner, og angriperen Carlos Tevez har bestemt seg for å forlate klubben.

Uniteds brasilianske unggutt Rodrigo Possebon ble fredag utlånt til til portugisiske Sporting Braga for hele 2009/2010-sesongen.

20-åringen kom til klubben fra brasilianske Internacional i january 2008, og fikk sin seniordebut for Manchester United mot Newcastle og Michael Owen denne sesongen.