Edvald Boasson Hagen (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS / SCANPIX)
Edvald Boasson Hagen (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS / SCANPIX)

Boasson Hagen kan være på vei til nytt storlag

Team Sky-sjef har ikke lov til å kommentere spekulasjonene, men skryter uhemmet av supertalentet.

Etter det TV 2 Sporten erfarer skal Edvald Boasson Hagen være på vei bort fra Team Columbia. Trolig er det nystartede britiske laget Team Sky lengst frem i køen for å sikre seg det norske supertalentet.

- Ikke lov til å kommentere signeringer
I sykkelmiljøet i Tour de France snakkes det mye om det norske supertalentet, og Boasson Hagen navn nevnes stadig som et satsningsobjekt for det ambisiøse laget som neste år har planer om å gjøre seg sterkt bemerket i Tour de France.

TV 2 Sporten har snakket med lagets sportsdirektør, Scott Sunderland, som skryter uhemmet av Boasson Hagen - men han kan ikke kommentere om nordmannen er på vei til Team Sky.

- Vi får ikke lov til å kommentere nye signeringer eller prosesser før 1. september. Gjør vi det blir vi bøtelagt, sier Sunderland til TV 2 Sporten.

Vinn sykkel etter hver etappe: Spill Tourmanager her!

Følg Christian Paasche og de andre i TV 2-teamet på Twitter under Touren

- Utrolig stort talent
Reglene til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier nemlig at nye ryttere ikke kan offentliggjøres før 1. september.

Men selv om han ikke kan kommentere om Boasson Hagen er på vei til det nye storlaget, så skryter han av det norske supertalentet.

- Edvald Boasson Hagen er et utrolig stort talent som mange sykkellag vil knytte til seg, sier Sunderland.

Hardtsatsende lag
Han forsøkte å hente Boasson Hagen da han var sportsdirektør for CSC (nåværende Team Saxo Bank), og om alt går veien kan han nå endelig klare det for hardtsatsende Team Sky.

Laget skal være på veien fra 2010 og er sponset at TV-giganten Sky. Lagets langsiktige mål er å skape en britisk Tour de France-vinner.

Laget har blitt koblet til ryttere som Damiano Cunego og supersprinteren Mark Cavendish, som nå er lagkamerat med Boasson Hagen i Team Columbia.