NEI, DET ER IKKE ET KVELNINGSFORSØK: David Beckham feirer sitt mål mot San Jose Earthquakes i 2008. Det spørs om det blir Landon Donovan han gir en klem neste gang han scorer for Galaxy.  (Foto: Victor Decolongon/AFP)
NEI, DET ER IKKE ET KVELNINGSFORSØK: David Beckham feirer sitt mål mot San Jose Earthquakes i 2008. Det spørs om det blir Landon Donovan han gir en klem neste gang han scorer for Galaxy. (Foto: Victor Decolongon/AFP)

Lagkamerat skjeller ut Beckham

Landon Donovan håper LA Galaxy kvitter seg med David Beckham.

David Beckham gjør seg klare for en ny periode i LA Galaxy etter låneoppholdet i AC Milan, men risikere å møte kalde skuldre når han dukker opp.

USA-stjernen Landon Donovan, som også spiller for Galaxy, går nemlig hardt ut mot Beckham i boken «The Beckham Experiment», som kommer ut senere denne måneden.

Donovan setter der store spørsmålstegn vedrørende Beckhams engasjement klubben.

- Alt vi bryr oss om, på et minimumsnivå, er at han har forpliktet seg til oss. Etter hvert som tiden har gått har det vist seg å ikke være tilfelle, verken på eller utenfor banen, sier Donovan ifølge Soccernet.

Skuffet over innsatsen
Han forventer mer av Beckham på grunn av hans status.

- Har det noe med å gjøre at han tjener så mye penger? Ja. Om noen betaler deg mer enn det dobbelte av noen annen i ligaen så forventer vi i det minste at du dukker opp på hver kamp, om du er suspendert eller ikke. Møt opp og tren hardt. Møt opp og spill hardt, sier Donovan.

Donovan, som er kaptein på det amerikanske landslaget og på Galaxy i Beckhams fravær, mener også at Beckham er for stille på lagmøter.

EN GANG VAR DE VENNER: Landon Donovan sikret uavgjort mot Houston Dynamo i april 2008, og feiret med å gi David Beckham en god klem.  (Foto: Victor Decolongon/AFP)
EN GANG VAR DE VENNER: Landon Donovan sikret uavgjort mot Houston Dynamo i april 2008, og feiret med å gi David Beckham en god klem. (Foto: Victor Decolongon/AFP)

- Kanskje er han ikke en leder, greit nok. Men på et minimum bør det ventes at du jobber knallhardt hver dag. Det er ikke for mye forlangt, men det har ikke skjedd, sier Donovan.

- En dårlig lagkamerat
Beckhams første sesong i Los Angeles var alt annet enn en suksess. Han slet med skader mens laget slet med stort sett alt annet.

Da trener Ruud Gullit måtte forlate klubben, bare en måned etter Beckhams debut, mener Donovan var øyeblikket der lyset ble slukket for superstjernen.

- Da David kom tror jeg han var engasjert. Han brydde seg. Han ønsket å gjøre det bra. Han ville at laget og ligaen skulle gjøre det bra. Et sted på veien, jeg mener det var rundt den tiden Ruud måtte gå, så trykket han på bryteren og sa «nei, dette går ikke lenger», sier Donovan.

Donovan hevder også at Beckhams dårlige engasjement gjør ham til en dårlig lagkamerat.

- Han har ikke vist at han er en god lagkamerat. Jeg kan ikke komme på noen andre jeg ikke har omtalt som en god lagkamerat, men han har ikke gitt alt. Han har ikke brydd seg, sier Donovan.

Håper Beckham forlater klubben
Galaxy-spissen bruker Beckhams låneopphold i AC Milan som bevis for at den engelske superstjernen ikke brenner for Galaxy og amerikansk fotball.

- Mitt inntrykk er at David er frustrert, ulykkelig og, for å være helt ærlig, at han ser på det som en vits. Jeg føler også at han tar laget for gitt. Jeg ser ingen dedikasjon eller forpliktelse til laget. Det er foruroligende, sier Donovan.

Det er meningen at Beckham skal returnere for Galaxy mot New York Red Bulls 16. juli, to dager etter at boken om Beckham har blitt sluppet.

Spiller han der blir det sammen med Donovan, men den amerikanske stjernespissen håper samarbeidet ikke blir langvarig.

- La oss si han blir her i tre år til. Jeg kommer ikke til tilbringe de tre neste årene av mitt liv med å ha det slik, sier Donovan, og avslutter med en strofe som står seg best på engelsk:

- This is f****** miserable.