AKSJONERTE: «Vi krever ro i rekkene nå!!!» meldte Plankehaugen da FFK møtte Lyn. Det kan komme nye aksjoner.  (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
AKSJONERTE: «Vi krever ro i rekkene nå!!!» meldte Plankehaugen da FFK møtte Lyn. Det kan komme nye aksjoner. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Vurderer å aksjonere mot Fredrikstad-ledelsen

Fredrikstads supportere er skuffet over klubben og deler av ledelsen.

- Fredrikstad har alltid vært kjent for å være en åpen klubb, nå er de ikke det lenger, sier talsperson for Plankehaugen, Jaran Berg.

Han understreker at Plankehaugen ikke står bak noen aksjon, men TV 2 Sporten vet at flere supportere nå vurderer å samle seg og ha en «stille-aksjon» mot ledelsen i neste hjemmekamp mot Sandefjord 12.juli.

Det vil si at de er helt stille i kampens 15 første minutter. Det er også flere av plankehaugens medlemmer som vurderer å melde seg ut på grunn av klubbledelsen.

- Det er spesielt å trekke seg ut fordi man er sint på klubben. Jeg vil oppfordre til å ikke gjøre det, sier Berg.

- Drittlei
Men han skjønner godt frustrerte supportere. Selv er han skuffet over ledelsen som han mener har blitt langt mer lukket, og som han mener har skapt mer uro blant spillere og fans enn det som er nødvendig.

- Flere og flere jeg snakker med er nå drittlei. Det er veldig lukket og veldig vanskelig å få svar på ting. I tillegg har de skapt mye usportslig uro ved måten de har håndtert saker på. Helt fra da Tor Kristain Karlsen måtte gå til nå, mener Berg.

Tor Kristian Karlsen startet jobben som klubbens nye sportssjef 1.november, men måtte gå etter en konflikt med Fredrikstads trener, Anders Grönhagen, allerede i januar.

Slakter Bosman-håndteringen
Plankehaugen reagerer også på håndteringen av Bosman-situasjonen i klubben. I mars hadde Fredrikstad hele 11 spillere som hadde kontrakter som gikk ut i løpet av året.

Fredrikstads administrerende direktør, Runar Henriksen uttalte da til VG at situasjonen var som å vinne i lotto for klubben. Det falt ikke i god jord hos spillerne og heller ikke hos supporterne.

- Også den pressekonferansen de hadde for å annsonsere hvilke spillere som skulle bli tilbudt ny kontrakt og hvem som ikke var ønsket med videre var ikke bra. Det er ikke måten man går frem på, mener Berg.

«Vi krever ro i rekken nå!!!»
Plankehaugen sa sin klare mening om ledelsen i tippeligakampen mot Lyn da de møtte opp med banneret: «Vi krever ro i rekkene nå!!!»

- Ja, vi ville vise ledelsen at nok er nok. De bør la spillerne konsentrere seg om det de skal og det er å spille fotball.

Plankehaugen utelukker ikke en lignende protest mot Sandefjord.

- Jeg vet at flere av spillerne også er frustrerte over ledelsen. Det er usikkerhet. Med unntak av kanskje en eller to preger utenomsportslige ting spillerne, sier Berg.