Team Columbia High Road's Mark Cavendish  (Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)
Team Columbia High Road's Mark Cavendish (Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS)

Cavendish ber konkurrentene prøve å slå ham

Britenes arrogante superspurter Mark Cavendish med brannfakkel før Tour de France.

24-åringen er utvilsomt verdens beste sykkelspurter for tiden. I Giro d'Italia tok han tre etappeseire og i Sveits rundt parkerte han alle konkurrentene på to etapper.

Unggutten fra Isle of Man er kjent for å slenge med leppen og komme med friske uttalelser om sin egne ferdigheter. I et intervju med The Guardian slår han til igjen. Nå mener han han får det for lett (!) når etapper skal avgjøres med en spurt.

- Det er ironisk at jo bedre man blir, jo lettere er det å vinne. All plassen jeg får i feltet nå er latterlig. De andre ser seg over skulderen for å gi plass til meg. Det er den største ironien, sier han til avisen med en viss humring.

Vinn sykkel etter hver etappe: Spill Tourmanager her!

Følg Christian Paasche og de andre i TV 2-teamet på Twitter under Touren

- Istedenfor å finne på måter å stenge for meg, ser det ut som om jeg blir vinket frem når det drar seg til på den siste kilometeren. Burde de ikke i hvert fall prøve å slå meg? For å være ærlig, så kan det bli kjedelig, slår han fast.

Den uttalelsen kommer nok til å heve noen øyenbryn blant rytterne i feltet. Cavendish understreker at han ikke blir lei av å vinne.

Burde de ikke i hvert fall prøve å slå meg?

- Men jeg trenger nye mål hele tiden. Jeg har alles respekt, men jeg må holde det interessant. Det som gjør at jeg har så mye suksess er at jeg aldri slår meg til ro med det jeg har oppnådd, forklarer Columbia-rytteren.

Vil ha den grønne trøyen
Han blir en av Thor Hushovds tøffeste konkurrenter i kampen om den grønne poengtrøyen i år.

- Jeg vil ha den trøyen. Men i år er det realistisk sett bare en mulighet. Neste år og året etterpå er det en sannsynlighet.

Så er konkurrentene klar over det.

For å vinne den grønne trøyen må man plukke jevnt med spurtpoeng under hele Touren. Det betyr at man kan være fornøyd med å komme på fjerde- eller femteplass.

- Det liker jeg ikke. Jeg går for alt eller ingenting. I år er det annerledes i Touren. I år kan løypeopplegget passe meg. Jeg kan til og med få trøyen uten å gå for den spesielt. Det ville vært fantastisk.

Her finner du løypeprofilen til alle etappene med Johan Kaggestads vurderinger.

Kompis med Lance
Med sitt utrolige vinnerinstinkt og utrolige ferdigheter er det ikke rart at Cavendish har funnet tonen med sykkellegenden Lance Armstrong. De to virker å være to alen av samme stykke. Armstrong har ofte skrytt av Cavendish og nå er de to venner.

Jeg vil ha en båt, en vindeltrapp og en bok om meg selv.

- Nå snakker jeg med ham og sender tekstmeldinger. Det er ganske surrealistisk. Han kommer til å få mye kritikk i Frankrike og jeg føler med ham. Men han kommer til å konsentrere seg om rittet, fordi jeg vet han fremdeles vil vinne Touren.

Utenom sykling har unge Cavendish bare tre ting han alltid har ønsket seg.

- Det er en båt, en vindeltrapp i huset mitt og en bok om meg selv. Jeg har bare det siste foreløpig, og jeg er stolt av den.