Lance Armstrong  (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Lance Armstrong (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)

Tour-sjefen frykter angrep på Armstrong

Tour de France-sjef Christian Prudhomme vet ikke hvordan publikum vil reagerer overfor Lance Armstrong i hans Tour-comeback.

Meningene om Lance Armstrong er mange og sterke i Frankrike. Svært mange er negativt innstilt til amerikaneren og mener han var dopet da han var på sitt aller beste.

37-åringen har også tidligere bemerket at han forventer fiendtlighet under Touren. I sykkelritt, og da spesielt på fjelletappene der publikum kan løpe uhindret ved siden av rytterne, skal det ikke mye til før noen kan ødelegge rittet for Armstrong.

Vinn sykkel etter hver etappe: Spill Tourmanager her!

Christian Prudhomme, sjef for Tour de France siden 2005, er usikker på hvordan publikum vil reagere. Han sier til L'Equipe at han har mottatt mengder med e-post om Armstrong.

- Det er delt mellom de som mener det er et håpløst comeback, de som er mer antiamerikansk og de som mener dette ikke er noe de vil se, sier han.

Her finner du løypeprofilen til alle etappene med Johan Kaggestads vurderinger.

Han tror holdningene folk vil ha overfor Armstrong vil vise seg de første dagene.

- Jeg håper de vil være ansvarlige og verdige. Man trenger ikke elske en rytter, men man må respektere ham, sier Prudhomme.

Han sier at Armstrong er en person og en syklist med god moral.

- Det er som jeg hørte under Paris-Nice: Man kan like det eller hate det, men alle vil se på beistet. Jeg tror det kommer mange slike, sier Prudhomme.

Lance Armstrong signerer skjorten til en fan i monaco  (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Lance Armstrong signerer skjorten til en fan i monaco (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)