Andy Schleck (Foto: NICOLAS BOUVY/EPA)
Andy Schleck (Foto: NICOLAS BOUVY/EPA)

Mads Kaggestad presenterer Tour-lagene del 2

- Hvem blir best, Andy eller Fränk Schleck?

Vi presenterer fem lag med vurderinger av tidligere proffsyklist og sykkelblogger Mads Kaggestad hver dag til og med lørdag.

Team Columbia-HTC, Euskaltel-Euskadi, Cofidis , Skil- Shimano og Bbox Bouygues Telecom ble presentert onsdag.

Vinn sykkel etter hver etappe: Spill Tourmanager her!

Følg Christian Paasche og de andre i TV 2-teamet på Twitter under Touren

Saxo Bank
En lettelse at vår mann Kurt Asle ble tatt ut trass spekulasjoner om at det motsatte kunne skje. Med den norske mesterskapstrøyen på skuldrene håper vi på en reprise av fjorårets bragd! Kurt Asle sin rolle er hovedsakelig å være hjelperytter og dirigent for sitt sterke lag. Mannskapet stiller sterkt med en blanding av tempostyrke, klatreegenskaper og rutine. Under ledelse av Bjarne Riis vil de være en sterk miks. Spennende å se om Schleck-brødrenes talent resulterer i to topp sammenlagtplasseringer. Hvem av de to blir best, yngstemann Andy eller Fränk? Med Cancellara i form og brødrene Schleck i angrep, vil Saxo Bank sette betydelig farge på rittet. Se også opp for Jens Voigt. Den tyske veteranen kan alt. Kjøre tempo, klatre, gå i brudd og spurte! Voigt blir en viktig brikke i det danske laget.

Luis-Leon
  Sanchez (Foto: Eric Gaillard/REUTERS)
Luis-Leon Sanchez (Foto: Eric Gaillard/REUTERS)

Her finner du info om lag og ryttere i årets Tour de France.

Caisse d`Epargne
Mangler en mann, nemlig Alejandro Valverde. Valeverde stiller ikke av frykt for å bli arrestert på etappen inn til Italia. Grunnen er at han er utestengt for to år av Italienske antidopingmyndigheter. Laget virker nakent uten Valeverde, men vi må ikke glemme Oscar Pereiro. Mannen som vant Touren etter Floyd Landis sin positive dopingprøve. Pereiro har ikke så langt i år formen som gjør han til noen sammenlagtkandidat. Pereiro er en rytter som kan imponere gjennom offensive stunt som fører til etappeseire og panikk blant favorittene. Kanskje vil fraværet av Valeverde åpne døren for Luis Leon Sanchez? Sanchez vant Paris- Nice og kan bevise at han er klar for større oppgaver.

Her finner du oversikt over alle etappene med Johan Kaggestads vurderinger.

Her finner du sendeskjema for årets Tour på TV 2.

Sandy Casar (Foto: DOMINIC FAVRE/EPA)
Sandy Casar (Foto: DOMINIC FAVRE/EPA)

Francaise des Jeux
Sponsoren har satset på laget siden 1997. To ganger Paris-Roubaix-vinner Marc Madiot er feltets mest engasjerte sportsdirektør. Trass i at de mangler en klar ener så er laget mer spennende enn på lenge. Laget er satt sammen av allroundryttere med angrep og utbruddsforsøk som sin styrke. Imponerende med Sebastian Joly. Den tidligere Credit Agricole-rytteren kom tilbake i fjor etter et avbrekk grunnet testikkelkreft. Anthony Geslin ble nummer tre i VM i Madrid i 2005 og har hatt en flott sesong i år. Geslin blir sammen med hviterusseren Hutarovitsj lagets duo på de etapper hvor feltet kommer samlet til mål. Le Mevel, Roy og Veikkanen er alle gode klatrere, som med offensiv sykling kan sette farge på harde fjelletapper. Er allikevel spent på den unge finnen Jussi Veikkanen. Han har allerede deltatt i årets Italia og Sveits rundt. Det kan bli tøft for finnen med nok et treukersritt så tett. Se opp for Sandy Casar som har potensial til å bli topp 15 sammenlangt og vinne etapper. Casar er kapteinen på det franske laget.

Christophe Moreau (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Christophe Moreau (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

Agritubel
Det franske continentallaget har ingen sponsor for neste sesong og vil bruke Touren til å overbevise en fremtidig samarbeidspartner. Det betyr videre at laget vil ha mange ryttere som er usikre på sin egen fremtid og som en reaksjon prioritere egne sjanser foran den kollektive innsatsen. Typisk er at de vil sende ryttere i brudd, særlig første uken før slitasjen på kroppen blir for stor. Har erfarne ryttere i Sylvain Calzati, Nicolas Vogondy og veteranen Christophe Moreau. Er Moreau i superform har han potensial til en sammenlagt plassering blant de 15 beste. Den første uken av Touren har laget har en solid spurter i Romain Feillu. Den franske sprinteren har store problemer i fjellene og det er tvilsomt om han kommer helt til Paris.

Gerald Ciolek (L) and Linus Gerdemann (Foto: INA FASSBENDER/REUTERS)
Gerald Ciolek (L) and Linus Gerdemann (Foto: INA FASSBENDER/REUTERS)

Milram
Eneste tyske laget igjen blant de store profflagene. Har utviklet seg til å bli et mer spennende lag etter at Petacchi og Zabel forlot skuta. Det har åpnet mulighetene for en bredere og mer offensiv satsing enn kun spissing mot spurtopptrekk. Linus Gerdemann er spådd en lovende fremtid og vil få ansvar som sammenlagtkandidat. Gerdemann burde i stedet konsentrere seg om enkeltetapper. I sammendraget har han fremdeles ikke bevist. Milram har flere potensielle etappevinnere i harde og småkuperte etapper. I tillegg stiller laget med Gerald Ciolek. U-23 verdensmesteren fra 2006 er en meget god spurter og god nok til å henge med på halvharde etapper hvor andre raske ryttere faller av. Ciolek vil få verdifull støtte fra et samkjørt og motivert mannskap i angrepsposisjon.

Kom i Tour-stemning med denne videoen:

326558