Snakker ut om Heath Ledgers siste dager

I augustnummeret av Vanity Fair snakker vennene ut om Heath Ledgers siste dager – og hvordan kampen om datteren Matilda var det som fikk ham til å gå av hengslene.

– Fordi han er et mye snillere menneske enn jeg er, trodde han at han kunne gjøre det som var riktig, sier Ledgers mentor Terry Gilliam til bladet. Gillian, som også var regissør for hans siste film «The Imaginarium of Doctor Parnassus», beskriver bruddet mellom Ledger og Michelle Williams slik:

– Han prøvde å være anstendig og høflig, og gi Michelle alt hun ønsket – huset, absolutt alt. Men når det begynte å gå galt, gikk det veldig raskt utfor. Han ble overveldet av alle advokatene, som det ble flere og flere av.

Vennene anbefalte Heath Ledger å bryte helt med Williams. Men han ville ikke høre, og prøvde å holde forholdet sammen av hensyn til datteren, selv når han begynte å gå opp i limingen selv.

– Heath ga alltid seg selv skylden, spurte «hva gjorde jeg galt?», sier Nicola Pecorin, filmfotograf på samme film, mens vokallæreren Gerry Grennell, som hjalp Ledger i rollen som Joker i «The Dark Knight», sier at han brukte sovemedisin hele tiden.

– Fra mitt perspektiv, som kjente ham så godt som jeg gjorde og var så mye rundt ham, så var det en kombinasjon av utmattethet, sovemidler og kanskje ettervirkningene av influensa som gjorde det. Jeg tror kroppen hans bare sluttet å puste, sier Grennell. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2