Starts Erik Mykland under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Tromsø på Sør arena i Kristiansand søndag.  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Starts Erik Mykland under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Tromsø på Sør arena i Kristiansand søndag. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Myggen jakter ny karriere

- Det finnes ingen bedre talentutviklere enn Erik Mykland.

Det mener Svein Mathisen som allerede har hyret Erik Mykland som talentspeider i klubben.

Se reportasje i videovinduet over!

- Hvis Erik vil flytte tilbake til Kristiansand så er det klart at vi ønsker å ha ham i klubben. Du finner ikke en bedre talentutvikler enn Erik Mykland. Frem til han er 70 år kan han vise frem triks folk ikke viste fantes. Erik og ball er synonymt og han er flink til å lære fra seg, sier Starts sportsdirektør til TV 2 Sporten.

Les også: Derfor la Myggen opp
Les også: Her er Myggens karriere

- Jeg tar i mot alle gode ord jeg kan få, ler Mykland.

- Jeg er ganske flink med fotball og er ganske flink med barn og ungdom. Men jeg har også lyst til å bli trener en gang så får vi se om det målet blir nådd.

- En stor legende
I dag tok han farvel med medspillerne han har hatt det siste året. 37-åringen som på mange måter har frontet Start både på og utenfor banen, vil bli dypt savnet.

- Det har vært spesielt for meg å spille med Erik. Han er en stor legende i Norge. Det har vært moro, sier Christian Bôlanos.

- Myggen er umistelig. Sånn sett vil det alltid være et tap, men nå har han blitt et enda større ikon og hos oss har han alltid et stort hjerte og jeg håper vi kan få bruke han på mange måter fremover, sier Starts nye eier Ernst Ravnaas.

Vil jobbe for Start
Hovedpersonen selv håper han kan gjøre en jobb for Start også i fremtiden.

- Jeg vil helt klart lyst til å fortsette å gjøre et eller annet for Start hvis jeg får muligheten senere. Jeg har fått et tilbud om jobb allerede. Jeg skal drive videre med fotballskole. Jeg skal ha fotballskole i Froland i august og det gleder jeg meg veldig til. Den skal nok utvides neste år så får jeg se om det dukker opp andre ting i etterkant.